Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski |
|
||||||||||
|
ne iyi ettiniz de geldiniz! Ben de yeni kesmeye başlamıştım Hulki’yi. Hulki’yi tanırsınız belki; bizim şirketin muhasebecisidir kendisi. Bakın masanın üstünde, tam da üstünde ama –taşmamış, nasıl da huzur içinde yatıyor. Gözlerinde ayrı sükunet, teninde aynı husumet. Sadece duruma şaşmış kalmış. İnanır mısınız efendim, boğazını kesmeden önce bu kadar mülayim değildi. Tepinip durdu kurbanlık danalar gibi. “Dur Hulki”, durmuyor. “Yat Hulki”, yatmıyor. “Sakin ol Hulkiciğim” diyorum, “sadece masaya yatırıp keseceğim!” Muhasebecidir bizim Hulki, inatçı çocuğun teki işte. Damarlarında deli kanı akıyor. Mecburen efendim, mecburen! Zorda kaldım da vurdum kafasına. Yoksa ister miyim hiç o güzelim porselen vazo tuzla buz olsun. Fakat dinlemedi ki Hulki beni! Biraz erken gelseydiniz belki, hani birkaç an önce diyeceğim. Siz tutardınız kollarından rahatlıkla keserdik kellesini. Ah deli çocuk! Ah Hulki! Yazık ettin ciğerim vazoya ama dönüş yok artık geri. Efendim iyi ettiniz, ne iyi ettiniz de geldiniz! Artık gerisini siz halledersiniz…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Yaman Sert, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |