Dünyayı isteyen bilime sarılsın, ahireti isteyen bilime sarılsın; hem dünyayı hem ahireti isteyen yine bilime sarılsın" -Hz. Muhammed |
|
||||||||||
|
kapına gelsem, uyandırsam seni kuşlardan önce gün ağarıyorken. sevinir misin beni görünce? yaşarken sabahın sessizliğini şaşırır, telaşlanır mısın? gösterir misin sevindiğini? anlatır mı yüzünün her çizgisi, sevildiğimi... bir sabah, yorgun argın henüz güneş doğmadan toplasam tüm cesaretimi ve umutlarımı alıp yanıma. gelsem kapına. yalnızlığımı, bir de sensizliğimi bıraksam avuçlarına. soran gözlerle bakar mısın yüzüme? yoksa güler mi göz bebeklerin gösterir misin mutluluğunu? söyler misin beni ne çok özlediğini? gün doğarken bölsem tatlı uykunu hiç beklemediğin bir anda, saçlarım uçuşarak geliversem seher yeliyle bir serçenin gelişi gibi habersizce konuversem dallarına. ürkek ve mahcup bıraksam kendimi kollarına sıkıca sarılıp kucaklar mısın? sabah ayazı titretirken içimi gelsem diyorum, hiç beklemediğin bir sabah. ısıtır mısın bakışlarınla yüreğimi? ama hiç sormadan ‘’nerelerdeydin?’’diye sitem etmeden, oturtup baş köşeye bir çay koyup ocağa ellerin ellerimde, güler yüzünle, ‘’ne iyi ettin de geldin’’ der misin? bir sabah diyorum, gelsem kapına. yeni doğan günle birlikte yeni umutlar doğsa içimize özlemler bitse dalgalar şarkı söylese biz konuşmasak gözlerimiz konuşsa. anlatsalar ölümsüz sevgimizi söyle, istemez misin?.. bir sabah diyorum, gelsem kapına..... Yasemin Can
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Yasemin Can, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |