..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ATAKAN ÝNAN




29 Aðustos 2006
Ayrýlýðýn Evreleri  
ATAKAN ÝNAN
Ýþte baþladý her yaþam parçasýnda var olan o geliþim süreci þimdi ayrýlýk acýsý için baþlamýþtý. Kuruluþ, yükseliþ, duraklama ve çöküþ. Bu cümle belki de komik gelmiþtir þu anda size ya da çok saçma. O zaman hadi buyurun eðer yüreðinizle karþýlaþmaya cesaretiniz varsa. Zamanýn en eski yaralarýný gül kokulu o ceviz sandýðýnýzdan çýkaralým.


:CJIE:
Ýþte baþladý her yaþam parçasýnda var olan o geliþim süreci þimdi ayrýlýk acýsý için baþlamýþtý. Kuruluþ, yükseliþ, duraklama ve çöküþ. Bu cümle belki de komik gelmiþtir þu anda size ya da çok saçma. O zaman hadi buyurun eðer yüreðinizle karþýlaþmaya cesaretiniz varsa. Zamanýn en eski yaralarýný gül kokulu o ceviz sandýðýnýzdan çýkaralým.

Onun o eþsiz gözlerine ilk takýldýðýnýz aný hatýrlayýn üstündeki kýyafetini ve size söylediði ilk kelimeyi. Gözlerine bakarken, ellerini tutarken, yalnýz bir yerde kaldýðýnýzda titreyerek dudaklarýna kondurduðunuz o utangaç ilk buseyi. Onunla birlikteyken hayata olan o güçlü bakýþ açýnýzý, sanki bütün dünyayý bir nefesle tepe takla edebilecek gibi hissettiðiniz kendinizi. En güzel aþk þarkýlarý sizin için bestelenmiþ gibi gelir ve her görüntüleme kanalýnda ya da radyoda içinizden ikinizle ilgili bir þeyler geçirip tuttuðunuz o þarkýlarý. Birlikte geçirdiðiniz o gülüþmeler insanlara anlattýðýnýz sevginiz ve insanlarýn bakýþlarý arasýnda birbirinize söylediðiniz sevgi aþk kelimeleri. Aþkýn en doruk yaþam noktasýndaydýnýz o eþiz daðýn zirvesinde dolaþan ve daðý bile küçümseyen kartaldýnýz kanatlarýnýzda dolaþan hava gözlerinizde duran o ýþýk. Sanki hiç yere inmeyecekmiþ gibi gökyüzünde süzülüyordunuz.

Ve o gün geldi hiç gelmeyecekmiþ gibi düþündüðünüz o gün þimdi kapýnýzý çalýyordu. Kim o demeye cesaretiniz yoktu çünkü gelenin kim olduðunuz biliyordunuz. Ýstemeden kapýyý açtýnýz beklediðiniz bir kiþi idi ama yanýnda birçok arkadaþý ile gelmiþti. Bazý yüzleri eskiden tanýyordunuz bazýlarý ise size çok yabancýydý. Gelmiþlerdi siz daha kendinizi hazýrlamadan evinize çeki düzen vermeden içeri girmiþlerdi ve baþköþeye yerleþmiþlerdi. Ýþte ayrýlýðýn o ilk evresi baþlamýþ oldu. Ýlk önce yüreðinizi bir sýzý kapladý sonra hatýralar geldi ve gözyaþý takip etti onlarý. Saatler ilerledi siz hala bir köþeye kývrýlmýþ aðlýyordunuz telefonunuz ve kapýnýz çalýyordu siz cevap vermiyordunuz. Ýlk gece, yataðýnýzda tek baþýnaydýnýz gözleriniz aðlamaktan þiþmiþ, beyniniz kazan gibi olmuþ ve ensenizden baþlayarak bütün kafanýzý saran bir aðrý ile baþ baþaydýnýz. Hiçbir þey düþünmeden orada öylece yatýyordunuz. Gecenin hangi saati olduðunu bilmiyordunuz ama artýk gözleriniz kapanmýþtý bedeniniz yorgun düþmüþtü. Bir oraya bir buraya dönerek sabahýn ilk saatlerini karþýladýnýz. Ýlerleyen günlerde acýlarýnýz doruða ulaþtý ve þimdi evinize gelen o hiç tanýmadýðýnýz misafirleri aðýrlýyordunuz içinizde intizarlar ve yaþananlarý inkâr etmeler, suçlu aramalar ve küfürler. Ayrýlýðýnýz yükseliþ dönemine baþlamýþtý onunla ilgili her þeyi yýrtýp kaldýrdýnýz ve en yakýp belediye çöp bidonunun içine salladýnýz. Eve geldiniz hala aðlýyordunuz ama aþkýnýz için deðil canýnýz yanmýþtý onun için aðlýyordunuz. Haksýz bir terk ediliþe kurban olmuþtunuz. Artýk her þey durulmuþtu evde onu hatýrlatan ne bir fotoðraf vardý artýk nede bir eþya. Rahatlamýþtýnýz kendinize çay demleyip uzun zaman sonra ilk kahvaltýnýzý yaptýnýz. Birkaç gün beklide bir hafta her þey normale dönmüþ gibi gidiyordu ve siz ayrýlýðýnýzýn duraklama dönemini yaþadýðýnýz farkýnda olmadan hayata gülücükler saçýyordunuz. Ve bir gece ya da sabah beklemediðiniz bir anda kapý bile çalmadan bir hýrsýz misali misafirleriniz topluca bedeninize yerleþtiler. Hem de öyle böyle deðil tüm güçleriyle gelmiþlerdi ayaklarýnýzýn baðý çözüldü bendiniz inanýlmaz bir sarsýntý içerisindeydi titriyordunuz diþlerinizi sýktýnýz dudaklarýnýz titremeye baþladý ve iþte oldu hýçkýrarak aðlýyordunuz. Ayrýlýðýn en kötü ve en hain evresini yaþýyordunuz son dönem yani çöküþ. Neden en kötü devresi dediðinizi duyar gibi oluyorum. Neden en kötü devresi çünkü bu devre ayrýlýðýn kendisine ait bir evresi deðil bu evreyi ayrýlýk kendi içinde gösterir ama çöken o deðildir sizsinizdir.

Ayrýlýklar bir kýsýr döngüdür insan yaþamýnda ama her ayrýlýkta ayrýlýk deðildir. Ayrýlýk dediðin aþk sevgi adýna yapýlacak her þeyi yerine getiren bir insanýn yaþadýðý haince bir tek ediliþten sonra yaþanan süreçtir. Bu süreç sadece onlara aittir gerçekten seven bir yüreðin acýsýný ne bir roman nede bir film anlatabilir. Bu süreç sadece o kiþinin kendi yaþamýnda sürer ve bir daha kapanmaz. Çünkü hala o hain seviliyordur. Ayrýlýðýn gerçek evreleri kuruluþ yükseliþ duraklama ve tekrar kuruluþ, yükseliþ ve duraklamadýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Ayrýlýk Sonrasý
Ayrýlýk Ben Sahil ve Bir Adam
Bir Ayrýlýðýn Ardýndan Yaþanacak Olasý Senaryolar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nesin Sen Kadýným [Þiir]
Bizi Anlattým [Þiir]
Korkuyorum [Þiir]
Aþkýmýz Nihavent Makamý [Þiir]
Dokuz Canýmda Sen [Þiir]
Ýki Gönül Tüccarý [Þiir]
Gitmek Ýstiyoruz [Þiir]
Aþkla Tükeneceðiz [Þiir]
Sen Hiç Sigarasýz Kaldýnmý [Þiir]
Bir Gariptir Bu Zaman da Aþk [Þiir]


ATAKAN ÝNAN kimdir?

Hiç bir zaman adýmýn önüne yada sahsi kiþiliðime edebi bir adý yüklemedim. Yazdýðým þeyler içimden gelen öfkenin, arzularýn, gözyaþlarýnýn, sorumluluklarýn ve sorumsuzluklarýn beyaz sayfaya düþmesi idi. Benden önce belirlenmiþ edebi kalýplar içersinde uygun yerlere düþerek sizlere ulaþtý. Ben sadece acýlara inanýnýrým. Ve acýlardýr aþký hayatý besleyen.

Etkilendiði Yazarlar:
Yýlmaz Erdoðan, Ü. Yaþar Oðuzcan. Nazým Hikmet Ran, Yusuf Hayaloðlu, Þule Erdem, Ahmet Günbay Yýldýz ve Zuhal Olcay


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ATAKAN ÝNAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.