Bilmek kadar kuşku duymaktan da zevk alıyorum. -Dante |
|
||||||||||
|
Bir İstanbul Gönderiyorum Sana Bir İstanbul düşle küçük kız. Hiç umudunu yitirmeden. Sen istediğin müddetçe, İstanbul seni bekleyecek. Sultanahmet At meydanı, Rüyalarının süsü Mavili cami Bütün dokularını dolduracak tarih, İstanbul surları, ve Fatih’in kılıcı, Ulubatlı Hasan. İste küçük kız. İstemek görmenin yarısıdır. İnanıyorum ki sen rüyalarında, Sabah kahvaltını martılara simit verirken, Kız Kulesinde yapacaksın. Ayasofya vapurlar suları mavi Boğaziçi, Ve bu güzelliklere aşık küçük kız. Kahırlara kapılma olmadı deme, Olacak göreceksin bu gün sen, Köyünün dağında, ben ise İstanbul’un bir köyünden, Bir İSTANBUL gönderiyorum sana. Ah İstanbul Şiirini yazan şair kardeşime saygılarımla 07-07-2006-Cuma Tuğrul Ahmet Pekel
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © TuğrulPekel, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |