..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bana arkadaþýný söyle, sana kim olduðunu söyleyeyim. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > BURCU ÝNCESU




29 Aralýk 2006
Elveda Hüzün  
BURCU ÝNCESU
Gözlerinde saklý binlerce hayatý , o hayatlarýn her birinden kaçmýþlýðýný gördüm sana baktýðým aynalarda …Kanat çýrpmayý uzun zaman önce býrakmýþ hüzün kuþlarý saçlarýnda konaklamýþlardý, pýrýl pýrýl güneþli bir yaz ikindisinde elinde avucunda kalmýþ birkaç parça eprimiþ umudu doldurduðun valizinle çýkýp gelmiþtin , gelmiþliðin az sonra gidecek olmanla yan yana oturuyordu karþýmda titreyen elinde zikrediyordu ince cam bardak.Suskunluðundan dinliyordum çok sonralarý yaþayarak öðreneceðim hayat denen yalaný.


:BIFH:
Gözlerinde saklý binlerce hayatý , o hayatlarýn her birinden kaçmýþlýðýný gördüm sana baktýðým aynalarda …Kanat çýrpmayý uzun zaman önce býrakmýþ hüzün kuþlarý saçlarýnda konaklamýþlardý, pýrýl pýrýl güneþli bir yaz ikindisinde elinde avucunda kalmýþ birkaç parça eprimiþ umudu doldurduðun valizinle çýkýp gelmiþtin , gelmiþliðin az sonra gidecek olmanla yan yana oturuyordu karþýmda titreyen elinde zikrediyordu ince cam bardak.Suskunluðundan dinliyordum çok sonralarý yaþayarak öðreneceðim hayat denen yalaný.Asýrlar kirpiklerine yapýþmýþ , yakanda bir amonyak çiçeði öylece gelmiþtin iþte; arkanda býraktýðýný zannettiðin asýrlýk ömrünü sürüyerek peþin sýra , benzeterek kendini bu güne, çalarak þimdiden ,yalan söyleyerek yarýna gelmiþtin iþte, tam karþýmdaydýn buradaydýn. Aslýnda inandýðým sevda deðilmiþ þimdi geriye dönüp baktýðýmda fark ediyorum ben kendime inanmýþým verdiðim sözlere güvenmiþ hayallarime tutunmuþum þimdi bu satýrlarý yazýyorsam buda kendime kendim için yaþadýðým tüm o hoyratlýklarý, kýrýlmýþlýklarý kýrmalarý, paramparça sokaklara savrulmalarý, gitmeleri gelmeleri kapýndan kovulmalarý hepsi ama hepsi kendim içinmiþ ihtiyacý varmýþ her ömrün böylesi hoyratlýklara. Bundandýr yaþadýðým yaþattýðým hiçbir þey için piþman deðilim artýk. Seni, en çokta kendimi ondan affediþim.Kendimle yüzleþiyor kendime hesap veriyorum yýlýn þu son günlerinde, buda kendim için. Artýk geriye dönüp bakacaðým hiçbir hesabým kalsýn istemiyorum. Sana kýzgýn olmak kýrgýn olmak istemiyorum, adýný her andýðýmda içimi çizmesini istemiyorum söyleyemediðim yýðýnla kelimenin , yaþayamadýðým tüm duygularýn, yapamadýðým onca þeyin.Ne gelmeler, ne gitmeler, ne susmalar olsun istiyorum takvim yapraklarýna sýðdýramadýðým.Artýk gidebilirsin seni serbest býraktým yüreðimin penceresinden. Senden vazgeçtiðimden yada bu yarýmlýðýn beni yorduðundan deðil kendimi özgür kýlabilmek için.Tüm yaþadýklarým ve yaþattýklarýn, gözlerinin her bir rengi, her anýn her a nýn bende kasýn ve git artýk…seni bembeyaz bir tebessümle dudaklarýma yazdým hepsi bu kadar iþte…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Üç Damla Yaþ Ýle Ölen Adam
Yalnýz Bendim

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýþte Geldim iþte Yokum Artýk
Hiçbirþey Olmak Üzerine
Benden Seni Çaldýn
Aylardýr Akýyorsun...
Arka Mahalle ve Arka Mahalledeki Yüreðin Ahvali
Öykünün Başı
Türküler Söyler Sevdamýzý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yosun Gözlüm Hoþgeldik... [Þiir]
Hoþgeldin Aþk [Þiir]
Caným Mýsýn Cananým mýsýn? [Þiir]
Mýþlý Geçmiþ Zaman [Þiir]
Sen... [Þiir]
Sitem [Þiir]
Ay Iþýðý [Þiir]
Ceylan Ýstanbul ve Yangýn [Þiir]
Aþk Aslýnda [Þiir]
Sen Susunca... [Þiir]


BURCU ÝNCESU kimdir?

KÜÇÜK BÝR ÇOCUK , ELÝNDE YARIM BÝR ELMA ÞEKERÝ,KÜÇÜK BÝR KADIN ELÝNDE KÜÇÜK BÝR ÇOCUK ÇOCUÐUN ELÝNDE YARIM BÝR ELMA ÞEKERÝ ,KÜÇÜK ÇOCUK, KÜÇÜK KADIN VE HÝÇBÝTMEYEN BÝR ELMA ÞEKERÝ. . . .

Etkilendiði Yazarlar:
AÞK


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BURCU ÝNCESU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.