Seviyorum, öyleyse varım. -Unamuno |
|
||||||||||
|
Mevlam güzelliğini yarattıklarına yansıtırmış, Sen yarınlara uzanan hayallere benziyorsun… Benliğinin özünde güzellikler var, Yaz gününde esen rüzgarlarca senin varlığını önemsiyorum... Mecnun bir görseydi güzelliğini, Leyla’sı sen olurdun onun Ya da aslında Leyla’ya hiç bakmazdı Kirpiklerini ok edermiş ya sevgililer kızınca Sitemini duymasaydı gönül, bil ki sana akmazdı… Güzelsin ki, on binlerce şaire ilham, Tutacağım elini “yarınlara koşacağım seninle” diye, Yokluğun gurbet aşığına, varlığın sılam, Gülüşün Rabbimden arz’a hediye! Koştukça yakınlaşır uzak, gittikçe döner yola, Sevdikçe çıldırır insan, kavuştukça aşık olur, sevdalısına… Besliyor derler ya özlem sevgiyi, Sana sarılınca varılır sevdalının has’ına… Veysel boşuna söylemiş, “Güzelliğin on para etmez” diye Seni görseydi bin kez özür dilerdi Onca aşık boşa yaşamış sevdayı Sen olsaydın; yolları, senden sana giderdi… Senden alınmış meleklerin ilhamı bence, Seni sevmek sevdanın ihram’ı dince… Kainat’ta ağlar, ahiret’te yokluğunu bilince, Sen hedefsin, sen amaç, Sen emelsin, sen hayat, Sen dileksin, sen umut, Kainat neş’eye boğulur sen azıcık gülünce… Sıcacık ellerini uzat avuçlarıma, Başını göm göğsüme, bırak kendini bana… Bir kedi sıcaklığıyla dolaşsın parmaklarım saçlarında, Koy ver kendini ve yaşa; Ayıbı unut, Unut günah’ı, yasağı Eyvah’ı unut! Kaybol benliğimde Sokul saklan kucağımda Kendini yaşa… 05/01/2007
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SEFA DİKEN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |