..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aşk > Hatice Kübra TÜZÜN

10 Mart 2007
Gitme!..  
Hatice Kübra TÜZÜN
Sevgili'ye hitaben...

:BFHF:
...
Yüreğime sıkışmış birkaç hatıra var şimdi, ne nerden geldiği belli, ne de... Boşver, boşver canım... Ellerim kanıyor, ellerime kan bulaşıyor, gözümden yaş yerine kan akıyor...
...
Sabır etmek bazen o kadar zormuş ki, hele ki sensizliğe sabır etmek çokta zormuş...
...
Anlatamıyorum, anlatamıyorum sana olan özlemimi, sevgimi, merakımı... Hiçbir şeyi anlatamıyorum... Ne oldu bana, ne oldu Allah'ım... Hani bir zamanlar çenesi hiç durmayan, içinde ki duyguları çok güzel anlatabilen bir kız vardı; on beş yaşında ne de güzel anlatırdı dilinin ucundakileri... Galiba büyümek sessizleşmek oldu birden, büyümek dilin susup elin hız göstermesi oldu; cümleleri toparlayamamak oldu... Büyümek sevginin en acı bir şekilde tattırması oldu yüreğime...
...
Bugün...
Bugün, her geçen gün kü kadar acı bir şekilde uzaklaştın benden, bu gidiş mi, yoksa dönüşü olan kısa bir yolculuk mu?.. Yoksa terkediş mi aniden, gizlice?.. Ne ben bilebiliyorum yanıtını, ne de içimde ki ses... Herşey adeta sus pus oldu, karanlık üzerime çöktü, nefes alamaz, gölgeni dahi göremez oldum... Bunun sonu nereye gider Allah'ım, bunun sonu nereye gider?..
...
Senden birşeyler katışmış yüreğime, içimden bir şey kanatlanmış sanki sana doğru... Sana tutsak olan yüreğimi uzaklara götürüyorsun, beni burada eksik bırakıyorsun... Kuşlar dalında sustu, rüzgar esmez oldu, çiçeklerim dalında açmadan soldu... Sen sustun; ağzın kilitli, dilin bağlanmış gibi... Bense çaresizlik içinde kıvranırken bu yazıyı sana yazmaya çalışıyorum, yazmaya çalışıyorum çünkü ellerim titriyor, benzim soluyor... Dilimin, parmaklarımın ucundaki kelimeleri hissettiğim gibi dökemiyorum sayfaya... İçimi sana bir türlü dökemediğim gibi, seni kendimden uzaklaştırdığım gibi... Ben beceriksizin tekiyim bilirsin, iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz bir kulum... Ne sana faydam oldu bugüne dek, ne de Rabbime iyi bir kul oldu bu yürek...
...
Ah sen! Ah gözümün akan yaşı! Ah sevdamın çilekeşi!
Neden, neden bu ayrılık, neden bu acı, neden bu ızdırap vermeler, neden bu hasretler?.. Gitme ne olur, gitme... Birgün tüm dünyayı dolaşsanda ırmakların kurur, güllerin kokmaz olur... Sevgi dolu sözcükler dilinde kırılır belki... Gelmez olur çağrıların... Biliyorsun...
...
Bak gene çok ağladım, gene gözlerimden yaş yerine kanlar aktı... Bak şimdi nasılda uzaklaşmaya çalışan gölgeni ama bir gölgeni görebiliyorum, çırpınıp duruyor boşlukta... Gitme...
Ölüme eş ayrılığa sürükleme beni... Ve yabancı olmasın sana, üzerine bulut çöken hüzünlü paragraflar... Duyuyor musun bu sesi, bu ses benim sesim; sesim ölgün... Görüyor musun gözleri, bu gözler benim gözlerim; gözlerim sönük... Tutabiliyor musun elleri, bu eller benim ellerim; ellerim soğuk... Üşüyorum, yüreğim soğumak üzere gidişinle... Gitme... Gitme... Ne olur Gitme...
"Zaman zaman değil, sevgim sevgi bilirim..."
GİTME!..

.Eleştiriler & Yorumlar

:: tebrikler
Gönderen: engin öztürk / Adıyaman/Türkiye
24 Mayıs 2007
Yazınızda aşkı çok güzel anlatmışsınız yoksa ayrılığımı demeliyim ...Yüreğinizden geçenleri yazdığınız belli ,zamanında söyleylemediğiniz şeyler galiba şimdi sizi rahatsız eden ,ama önemli değil bence bu yazıyı ithaf ettiğiniz kişide aynı duygular içindedir eminim .(gerçektenr şanslı insanlar var dünyada )

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sevgi ve aşk kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ayn - Şın - Kaf
Her Yerde Sen'i Ararım...

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Vak Vak Yavrusu Çirkin (!) Ördek…
Yaşamak Düşlerde Güzel...
Gözü Yaşlı Bir Medeniyettir Adapazarı...

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Yitik Bir Ezgiyim... [Şiir]
Izdırap... [Şiir]
Ömrüm Kadar... [Şiir]
Uyuyan Kız [Şiir]
Güle Hasret... [Şiir]
Görüşürüz... [Şiir]
Sen Ağlama Ne Olur, Ben Dökeyim Yaşları... [Eleştiri]

Hatice Kübra TÜZÜN kimdir?

Merhaba:) Lise öğrencisiyim. . . Bebekken sürekli gazete yermişim:)Ailem bu zamana kadar benim yazı yazdığımdan haberdar bile değilmiş, bende zannediyordum ki biliyorlar fakat bana destek olmuyorlar:)Liseye ilk Sakarya Anadolu İmam Hatip Lisesinde hazırlık sınıfını okuyarak başladım ama sonra ayrıldım. . . Şimdi Arifiye Çok Programlı Lisesin'de okuyorum. . . sözel bölüm öğrencisiyim. Ayrıca yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapıyorum. . . Tek isteğim bir gün sevilen bir yazar olmak, inşaallah diyorum. . . selamlar!

Etkilendiği Yazarlar:
Sait Faik Abasıyanık, Cezmi Ersöz, Pınar Yılmazer, İpek Ongun, Senai Demirci, Ahmet Altan, Hülya Kartal...

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Hatice Kübra TÜZÜN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.