Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeşçesine... |
|
||||||||||
|
seni beklemek bir şanlı hüzün bir şanlı destan can zevk almak yağmurlardan kardan çamurdan... seni beklemek iftarı beklemek gibi erimek buhurdan buhurdan tütmek verdiğin nurdan... Karanlıklar içinde elsiz ayaksız emeklemek seni dokumak asfalt yüzlü gecelere yıldız yıldız seni okumak seni çözmek bir şanlı hüzün can.. bir şanlı destan! *** işte ben de sensiz gecelerde seni bakıyorum dokuyorum/çözüyorum/okuyorum.. bir bir elini çekiyor yüreğimden metanlar bakışların tutuyor bakışlarımı ve gözlerimden harlı ırmaklar akıyor başucumda çiçek yüzlü tanlar... seni şakıyorum gamlı bir bülbül gibi seni bakıyorum seni çekiyorum seni söylüyor canlar ellerimi sana bırakıyorum... seni soluyorum sarı çöllerde ağaçlar yaprak veriyor sevdan dudak veriyor güllü gülüşler sarıyor evrenimi ama hasret dokuz boğumlu maraz vuslatına esriyorum eriyorum biraz biraz... içimde sahralar boyu ilk yaz sen ve naz seni beklemek bir şanlı hüzün bir şanlı destan can zevk almak yağmurlardan kardan çamurdan... sensin sevdaları taşıyan dudağımda, sensin denizimde ırmağımda dağımda... *** elim de sensin ayağım da lakin artık bulutlardan in! ... yitikozan
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Durmuş Kaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |