"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
Yüreğim kupkuru Bir susuzluk usulca yağıyor üzerime Ellerim üşüyor. Soğuk yırtarken zamanı, Dertlere katlan yürek Anlamsızlıklara sürgüleri çek Hadi anne indir geceyi Yalnızlıkların hıçkırıklarıyla Yıka dünyayı gözümde Düşlerle as gündüz gece Ellerinde tertemiz gelecek Ellerinde ben büyüdüm anne Sevda kumaşından biç elbisemi Bembeyaz… Gelinliğinden kalma dikiş makinesinde Yalnızlık ipiyle dik kimsesiz odalarda. Ağlıyorum… Anne, beyaz yakışmaz ki bana Issızlığın boşluğunu çoğaltır yalnızca. Şiirden korkma anne Özgürüz dizelerde Sen yıka dünyayı gözümde Düşlerle as gündüz gece Ellerinde tertemiz gelecek. Ellerinde ben büyüdüm anne Topla kurumuş yaprakları Serp gözlerimin yaşına Direneyim hayata.. Kutsallığınla sarmala beni Dertli başım burada anne Kucağın nerede?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ayşegül Tezcan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |