Yaşamak için topu toplam altı haftam kalsaydı ne mi yapardım? Tuşlara daha hızlı basmaya bakardım. -Isaac Asimov |
|
||||||||||
|
Yenilgiyi kabullendiğimden beri okşayan yok gözlerimi Sevmeyi öğrenemediğim gibi sevilmeyi de beceremedim Boşu boşuna yazdım belki okumakla eskimeyen şiirlerimi Ne insanı sarhoş eden bakışlarını unutabildim Ne de yalnız gecelerde sıcaklığını özlediğim ellerini Mavi bir kuş olup gökyüzünü bulutlardan çaldım Bir avcı beni vurdu, siyaha boyadı tüylerimi Artık eskisi gibi ölümüne sevemez oldum Kapkara bir toz bulutu kapladı kalbimin üzerini Kaf Dağı’nın ardındaki aksakallı bilgini bir bulsam Belki de o öğretir bana sevginin gizemini Paylaşmaksa esas olan, o paylaşır benimle Zeytinini, ekmeğini, hatta yaşama hevesini Ondan bir sihirli lamba alıp dönsem İstanbul’a Tıpkı bir masal gibi, tıpkı bir rüya gibi Rüyada olduğumu bildiğim halde cinimden istesem Onun gözlerini, onun ellerini ve mavi tüylerimi
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hakan Liman, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |