Dilerim, tüm yaşamınız boyunca yaşarsınız. -Swift |
|
||||||||||
|
Meleklerin lanetlediği bu boş şehri Yalnızlığımı köpekler kovaladı Acı çeken ben değildim Dünyaydı belki, belki de bu sokaklar... Suçlu ben değildim Bulutlar geçti güneşin önüne Işıkları onlar söndürdü Korkuları onlar doğurdu... Ben kırılgan bir çocuktum Ağlamaklı konuşurdum Sevginin peşinde koşar Aşktan korkardım Çünkü bilirdim Aşk bir çakmak gibidir Parmağının ucundadır ömrü Sevgi güneştir oysa... Ve ben güneşten kopmuş bir alevdim Dünyaya düştüm Senin ruhunu seçtim... Sınırlarımı çizmeyi unutmuştu tanrı Okyanus olmuş, gökyüzü olmuş, gece olmuştum... Şimdi gülümsüyorum sonsuza Yağmurlar yağıyor, ben gülümsüyorum Ölüm aklıma gelmiyor bile, Yaşama dair şarkılar söylüyorum Korkularımın üstüne üstüne yürüyorum En çok da sensizliğin.. Çünkü en çok ondan korkuyorum Senden vazgeçmek kolay değil Tarifi imkansız günahlar işliyorum seni düşünmeyince Ruhuma işkence ediyorum her sabah yoksun diye... Umudumuzun şehrine döneceğim bebeğim; Doğduğum yere, Aşkın çirkin yüzünü de gördüğüm caddeye, Doğruların yürürlükte olduğu eve, Zamanın olmadığı sahile, Sevişmenin günah olmadığı geceye... Sıcaklığını özlerken dudaklarının, O serin sesini duydum bu gece.. Yıldızları saydım, en parlağını seçtim Ve uzanıp avucuma aldım Sonra da ellerim kanayana kadar sıktım Söndü yıldız Ve gece kapkara oldu o anda.. Kollarımı açıp yüzümü çevirdim gökyüzüne Tanrıya yalvardım: “Meleklerini gönder yanıma Sevgimi kutsasınlar Yaşamım son bulmasın Seni anlayana kadar. Sonsuzluğa kavuştur beni Ellerimin teri ol Toprağın rengi, Suyun serinliği, Bedenimin sesi ol, Kutsal sularınla yıka beni Cennetini göster Ama cehennemi de yaşat Ölümüm kolay olsun Ama ardımda kalmasın kimse Kalanlar da ağlamasın. Sana yalvarıyorum yaratıcım Günahlarımı bağışla...” Sustum... Bir tomurcuk çıktı topraktan akan gözyaşımla...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hakan Liman, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |