"İnsanların bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski |
|
||||||||||
|
"Merhabalar" içinde sade ve fakat davetsiz bir endişe taşıyabilir. Bugün, güncel yazıya ve size geri dönüşünü buradan tartacak olabilir. Tartıyorsa şöyle denilebilir; daha önceden arkadaş-kitaplarından birini okuduysanız ki bu da 3 yayınlanmamış denemeden zaten nüshaları ve verilenleri ile kayıplara karışmış 2 adet "kitap olaydı"lar hariç, tanıyorsunuz demektir. Öncel "arkadaş"ın bir yayınevi olmadığını bilerek :) Ya da "Merhabalar" kahvesiz ve Mart'a kadar pencerededir... Ve penceresinde başlar mırıldanmaya... Onlar bakarken... "ah ah...! Bak... Bak bak görüyor musun, güzelim kız gitti, tüh tüh gencecikmiş. Kim bilir ne derdi vardı...?" Oysa kendi kendime konuşuyorsam; hiç olmadığım kadar bahara ve tonlarına hazırım demektir. Sizinle ikizkenar başlangıçları olabiliriz. Ne demek olduğunu bulabiliriz. İki titreşim birbirini yok edebilir, ama olay, kendinde girişimseldir. Misal, yukarıdakilerin benim için 5 hamlelik bir girişim olduğunu düşünürsek, ben de o, "henüz değil"ler grubunda sola çekenim. Tamlamada, kelimeleri sol başa götüren; tamlananın üzerine su içmiş :) tamlayana dek zahmetsiz. Bir dizi kelime-krizaliti... Yazı-ölçer için ışık haydutları var sanki, ışığı çalacak olan "fütur" olunca. Ama harekete duyarlı "Siz" kadar direk var önümde. O kadar direkten döneceğim yani... Bununla da bitmeyecek. Yola puslu kaçanlarınız, miatlarınız, maskeleriniz de var. Tutkularınız, hava yastıklarınız var. İçinde kütür kütür elmanız, sulu; ağacını hepten suya atmak isteğiniz ile var. İnsan-tipi topluluğu, korumasa da DNA-şemsiyeleriniz var. İstediğiniz dile ve bedene senkronize, benim de buraya tutunan metodist bir "tanem" var. Aşinalığınızı burada gülümsetecek, kendini-birşey-sanmayan kelimeler olacak. Dil-takıları çekecek sizi! En uzaktan da dil-atakları... Çünkü ekran-kelimelerden kalktık. Bitti. Altını kıstık onun. Artık kendileri mutfakta; bir eleştiriyi bekliyor, hem de nasıl! bir görseniz, en çikolatalı haliyle uzanmış...! "Dönmüyor muyuz...? Demlenenin buruklaşmaması için!"... Eveeet, yazılar soracak bunu. Mutfaktan çıkın, da diyebilirdi size. Ben sizi mutfakta sevdim be! İçinde belirtili börek taşıyacak... Daha ne olsun? Özne kaç sene okundu da ne oldu???? '07 Muna Genç T.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Muna Genç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |