Bilim şaşkınlıkla başlar. -Aristoteles |
|
||||||||||
|
Kulağımda, geçmişi gölgesinde, hisli bir ses Ula’dan yola çıkan türkü Yıllara bindi Yolculuğu epey uzun sürdü Daha da süreceğe benzer; bu gece bende durdu Yar üstüne yar sevmiş dayan yüreğim dayan Yar senden gideli, mendil bağladığım dallar aklıma geldi Tutmamış adaklarca her yeni sevgiliden diledim seni Birinde yürüseydi gülüşünün biçemi Yok, düşünmek de yazmak da zor böyle ihaneti Hacı Taşanca inlemezdim o vakit Ne anlamı kalırdı bunca yaşamışlığımın? Eğer yüzün bir başka yüzde beliriverseydi Ne anlamı kalırdı, Henüz dinlemediğim türkülerin? Annem ilkin türküye belemiş beni Türkülerle kertilmiş beşiğim Ne onmamış kulum yalan dünyada Akşam olsun allı turnam dön geri Bir daha yar seversem olsun tövbeler Mestane gözlü yar gidenden sonra ey ey Sen gidende ben kalmadım sevgili Peşin sıra dolandım gurbeti, Afyon ilini Ayrılık oku sinemi deldi Yürü yalan dünya sende nem kaldı Var git yoluna yarim bana bir türküler kaldı.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © gülcan çetinkaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |