..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkesin derdi baþka. -Orhan Veli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > Omerta Laxus




8 Nisan 2008
Yalnýzlýk Senfonisi  
Yaylý Çalgýlar Giriþ Notalarý

Omerta Laxus


...Kahramanlýk geçitlerinin gelgitlerle kirlendiði bir gece kaçmaya çalýþtým çatýlarýn kemirgenliðinde piþmeye çalýþan çatýþmalarýn gerginliðinden lakin NAFÝLE!...


:AIGG:
Ayýn kahramanlýðýna serpilen aynalarýn kýrýntýlarýndaki kartallar, baþ kaldýrmýþlardý zamana buruþukluklarý ile gagalarýndaki kýrýlganlýðýn...


Merdivenlerden düþerken tabakanýn katmanýndaki kabarcýða, diþlerim hýrladý kabalcýnýn yabanýna...


Süngüsü düþmüþ organik maskesi kavramlarýn, sonsuzluðun ýzdýraplarýndan koparýlýrcasýna hunharca sökülerek, aydýnlýða gebe býrakýldýðý vakit, karanlýk lodosun yüzündeki düellodan damlayan kargýnýn karnýndaki manifestonun aydýnlattýðý kamburun kavþaðýndaki masal tabellasý gittiðim ama kaçmak istediðim doðrultuyu iþaret ederken ben de düþtüm kendimin kurduðu pusunun eþiðindeki ihanete. Ýki yüzlülüðün kývýlcýmlarý parýladý ayakkabýmýn kenarýndaki kývrýmlardan. Kahramanlýk geçitlerinin gelgitlerle kirlendiði bir gece kaçmaya çalýþtým çatýlarýn kemirgenliðinde piþmeye çalýþan çatýþmalarýn gerginliðinden lakin NAFÝLE!


Gerdim yayýmýn güncesini meþalesinde bilgelikten arta kalan sermayesinin, aþkýmý kalkan ettim gövdeme uçmasýn diye seviyesiz menzillere. Durmadan yýrtýldým mürekkebin tekinsiz meþkalesinden sýzan dumandan doðma jiletlerle birlikte. Biriktirilmiþ zaman kütlelerindeki küfürlerden sýzan cehalet torpidolarý yollandýlar yogilerin cehennemdeki izdüþümleriyle paralel bekleþsinler diye. Gördüm ossaat þeytanýn dilindeki raptiyenin ýsýrýðýndan fýrlayan tehlikenin tekinsiz vücut buluþunu. Kapadým algý þatomun en son giriþindeki vidanýn ýzdýrap çeken vicdanýný ki durdurabileyim kaybolduðum bu diyarda meydana gelen deliliðin bitmek bilmez iþtahýný.


Eðitim sisteminin hurafelerindeki tekdüze dolaþmalar sayesinde kazanabileceðim fýrtýnalardaki katýlaþmýþ güvensizliðin iki büklüm çalýþma alýþkanlýklarýndan akan iksirin kýmýltýsýzlýðýný. Kaybolmuþsan bir kere bulunduðun mevkideki cesetlerin kývrýmlarýndan fýþkýran baþý boþ caddelerinde kavramlarýn, tarif edersin kolayca varma hayali kurduðun filmlerin serpintisine oradan daha önce geçmiþçesine.


Kapýldýn mý kalemin kaðýda sürtünmesinden aldýðýn erotik kývamlý kabýzlýðýna, dönmeye baþlarsýn spiral girdabýnda döngülerin en kör noktasýnda. Arýnýp durursun umutlarýn en yiðidinin, en kahramanýnýn kanatlarý altýnda, takla atýp sanallýðýn arifesinde ya da ertesinde sana yol gösterecek olan meþalenin sýcaklýðý nerede diye. Birden farkýna varýrsýn çýkarmak üzere olduðun, dünyayý sallayacak sandýðýn sesin ölmüþ bilgelerin osuruðunun ekosundan ibaret olduðunu.


Durup deðerlendirmek lazýmdýr böyle zamlarda, tartmak lazýmdýr ne kadarýnýn kaldýðýný görmek için kendinin. Eðer uðramadýysa tufanýna zaman aþýmýnýn kalelerindeki en uç kuleleri idealizmin, silersin beðenmediðin kýta sahamlýðýný bilgisizliðin bulanýklaþtýrdýðý bilgelik okyanuslarýnýn, kullanýlmýþ bakire bir silginin þevkati vasýtasýyla. Geçirmiþken eline bu kutsal silahý, doðrultmalýsýn kendi kafana. Hemen önce silmenin vereceði hazzýn, bakarsan kendine sonsuzluðun ortasýndaki delikten üzerine damlayan çýlgýnlýk potansiyellerinin merceðiyle, görürsün ki aradýðýn mutluluk kýrýntýlarý silginin ilk sildiði detaylarý arasýndaydý cehaletinin.


Bir kenara býrakýp kendinden kalanlarýn bir kýsmýný gözlemlemeye çalýþmalý yalnýzlýðýn yapýþkan maskesini takýnýp etrafýnda gezen insanlarý ve de insansýlarý.


Ýliklerindeki kýdemli solucanlar bereketlendirsinler maðralarda yetiþmiþ embesil ordularýnýn baþ komutanlarýný. Kelek atmýþlarsa kumpanyasýna sanatýn ve de sanatçýnýn deliliðindeki kumlar kusarlar hamamýn tablasýndan boynumuzdaki damlalarýna kutsanmýþ sývýnýn. Boynu bükülecekse erdemin, kara cübbeli boruyu kýrdýrmak lazýmdýr en soytarýsýna hackerlarýn. El atmalý aynalardaki kehanetin sýnýrsýzlýðýnýn verdiði gýcýklýk týlsýmlarýna, en bas tonu vurulduðunda gerçeklik havuzunda. Baþý boþ baðýran tabutlara gelmelidir gecenin sýrýl sýklam samimiyetinde batýl inançlarý omurgasýzlarýn. Koþum takýmlarý kenetlediðinde çemberlerin 8 gözlü sýrlarýný hayaletiyle ýkýnmanýn, basýp gitmeli çeyreðine hanýmlarýn. Kanýmca kamalar susamýþlar, her defasýnda hilale gömmeliyiz boyutlarýn hareketlerini en derin dehlizlere, hortlamasýn cini hoþgörüsüzlüðün akýlsýzlarýn ellerindeki lazýmlýklardan, güzellik yansýsýn her çatýdan yýldýzlara ki eþsiz olsun iþaretimizi daðlayan yumruk yalnýzlýða...


Karanlýk gecede, baþý boþ gövdesiz bir dalýn üzerinde göðe uçan bir rakunun kuyruðunun yaptýðý salýnýmlarýn arasýndan gözüken ay düþünüyordu yanlýþý nerede yaptýðýný somurtkanlýðýnda yansýmanýn...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kültürel Harabelerimiz Ya da Mirasýmýz - I
Eþik
Kültürel Harabelerimiz Ya da Mirasýmýz - II

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
2. Eþik [Deneme]


Omerta Laxus kimdir?

Çok Önemi Yok!!!

Etkilendiði Yazarlar:
Ýtalo Calvino, Virginia Woolf, Douglas Adams, Mehmet Yaþýn


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Omerta Laxus, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.