Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapısı değil bu kapı. / Nasılsan öyle gel. -Mevlânâ |
|
||||||||||
|
Bugün benim doğum günüm. Tarihe önemsiz diye düşülmeyen not gibi belirsiz. Doğduğum gün değil, doğum günüm bugün. Bir yabankazı gibi, bir kertenkele, bir ceylan yavrusu gibi günü belli olmayan doğumlardanım ben. Doğarken tarihe not düşülmeyenlerin yaşama düşebilecekleri notları da olmaz diyesim geliyor bazen. Çünkü bir ömrün üstünde kara bulut gibi dolaşan önemsizlik hissiyle başetmek kolay değil. Takvimlerin bütün yapraklarına aynı mesafe ve merakla bakmayı bilir misiniz? Hepsini de aynı derecede sevip, aynı derecede nefret eder misiniz? Belki hepsi de sizin ama belki de hiçbiri sizin olmayan yapraklar. Yalnızca sonbahar çağrışımlı olan yapraklar. Çünkü hiç birinde başlangıç işareti bulamadığınız yapraklar. İşte benim bu gün doğum günüm. Bu yapraklardan birisine tutunma günüm. Hepiniz hoşgeldiniz. Bugün benim doğum günüm. Hayalini kurduğum yaşamın kıyısındayım. Seyretmenin dayanılmaz acı kıyılarında..ve seyretmenin doyumsuz kıyılarında..yaşam bir sabun köpüğü gibi silerken yaşadıklarımızı, geriye bakmanın hüzünlü kıyılarında. Belki de yaşamış olmanın bedeli, geriye bakmaktır. Kırk yaş geriye bakmanın vakti geldi mi diyor bilmiyorum; ama benim geride görebileceğim bir şey yok. Bu yüzden geriye de bakmayacağım bundan sonra. Çünkü geride not düşebileceğim bir yaprak bırakmadım henüz. Ve ben mutlu olmalıyım bugün. Çünkü... bugün benim doğum günüm. Bugün doğduğumu varsaydığım günüm. Geçmişine ve geleceğine tutunduğum gün. Kirlenmiş sayfalarına, yıpranmışlığına, mutluluğuna tutunduğum gün. Sevdiğim ve sevildiğim gün bu gün. Bugün hayata bir başka rövaşata yaptığım gün. Ayaklarım hala yukarda, yere düştüğümde kimse kaldırmasın beni. Çünkü düştüğümde gol olduğunu görmek istemiyorum sonucun.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © mehmet ali bozgeyik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |