"Anka kuşu gibi yalnızlığı adet edin! Öyle hareket et ki, adın daima dillerde dolaşsın ama seni görmek olanaksız olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
hıçkırıklarıma belki de. Her iç çekiş kalbin acısına gebe, her hıçkırık ölüm marşı gibi hüzünlü bende. Siz istediniz diye yeri geldi peri kızı oldum, siz istediniz diye çırılçıplak soyundum.. Varlığınız çıplak vucuduma bastırılmış sigara izmariti gibi acı verse de, izin verdim işkencelerinize.. Dökmedim gözyaşlarımı bana ait tek onlar var diye. Ellerinizde kumbara gibi oynandım. İçime akıttınız paralarınızı, yalanlarınızı, sahte dünyalarınızı. Hepsini yuttum, hepsini sakladım midemde. Hazırladığınız oyunlarda küçük dublörünüzdüm ben sizin. İşiniz düşünce kattınız ara sahnelerinize. Uçurumdan attınız, araba altında bıraktınız. Hepsini başarıyla tamamladım.. Her başarımın altında iç çekişlerime saklandım. İç çekişlerime saklıyordum sizleri, hıçkırıklarıma belki de. Her saklanış, oyunu başa sarıyor beni sizlerin ellerine veriyor. Ve bir gün dublörlük oyun sahnesinde son buluyor. Başrol oyuncusu olmak isterken, bir uçurum sahnesinde veda ediyorum, iç çekişlerime sakladığım sizlere, hıçkırıklarıma belki de..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © static monaLisa, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |