Yaşamak için topu toplam altı haftam kalsaydı ne mi yapardım? Tuşlara daha hızlı basmaya bakardım. -Isaac Asimov |
|
||||||||||
|
Geceyi vagonlara sığdırmak,tüm uykularımı sollamaksa niyetin,başardın solladın uykularımı.Yastığımın altında,baş ucumda biriktirdiğim çocukluktan kalma hayallerimi de götürdün giderken. Senden sonra dinleyen olmadı okuduğum şiirleri,kimseye dostumla başlayan bir cümle kuramadım.Seni anladığım kadar anlamadım bir insanı ve onlarda beni…Alışkanlıklarım ölmedi,sen öldüğün halde.Olmadığını bildiğim halde varmışsın gibi davranmak ve bir an duraksayıp öldüğünü düşünmek,ne kadar zor bir bilsen yada hiç bilme,sen. Boğazıma dizilen demir lokmalar oluyorsun.Son günlerde adını duymak bile yakıyor içimi.Dışa yansımayan,içime akan göz yaşlarım oluyorsun. Faturalarda kalan ismin ve bende kalan vesikalık resminle seni yaşatmaya çalışmak,mezarındaki gülleri soldurmamak için verilen çaba,sık sık kabrine gelip sana hal hatır sorma…Sürekli uğraşlarımı oluşturmaya başladı senden sonra. Ruhum çıkmadı henüz bedenimden.Yaşadığı belli olmayan bir can taşıyorum,emanet.Bana senden arta kalan taşınması güç bir acı,kabusa benzer bir yaşam ve senin sıcaklığına hasret bir yürek… Perdeleri iniyor hayallerin,gerçekler çıkıyor ortaya,öldüğünü haykıran yüzler kesiyor yollarımı…Sana geldiğim limanlarda hep fırtınalar var.Karlar yağıyor baharlarıma. Sensiz çıktığım her yolculuk,kendimden kaçmaya yetmiyor.Bazen bir şiir oluyorsun dudaklarımda,devamı gelmeyen sözlerim oluyorsun,yutkunuyorum.Bir boşlukta haykırışım oluyorsun,”nerdesin?” diye başlayan haykırışımı bir ben duyuyorum,sen duymuyorsun. Zaman zaman kapım çalınıyor,koşar adım açıyorum.Herkes geliyor bir sen gelmiyorsun. Bu kaçıncı mektup sana yazdığım,cevabı gelmeyen,cevapsız kalan…Ne kadar sürecek bu sensizlikle dolu günler.Ben ne zamana kadar bir dosta hasret sokaklara bakacağım. “Bekleme o gelmez “diyenlere inat gelemez misin? Yoksa bir yol göster bana sana varmam için.Ben çıkayım yola,sana kavuşmak,dosta kavuşmak uğruna.Tüketeyim ya yol beni ya ben yolu.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ufuk közleme, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |