Ben bir dünya yurttaşıyım. -Sokrates |
|
||||||||||
|
“Bozkırda Bir Çiçek” filmi çekimlerinin İstanbul ayağı başlamıştır. Yönetmen Hasan Karcı’nın senaryosunu yazıp yönettiği filmin Muğla’da devam edecek çekimleri 5 Temmuz’da başlayacaktır. Hasan Karcı son dönem filmlerinde – ki bunlar arasında Cannes Film Festivali’ne katılanlar da oldu – undergraund anlatım tarzıyla çalışarak farklı bir dil oluşturmuştur. Hasan karcı filme dair söyleştiğimizde bu filmin çok ses getireceğini, filmin kadrosunun çok başarılı oyunculardan ve çalışma arkadaşlarından oluştuğunu söyledi. Bir bağımsız sinema örneği olacak film gerek konusu gerek teması gerekse izleği açısından varolma sorunsalını irdelemektedir. Bizi biz yapan yetilerimizi bir gün kaybedersek hangi duvarlara çarpa çarpa kendi varlığımızı sürdürme çabasına gireriz? Ressamın gözlerini kaybetmesi, müzisyenin kulaklarını, şarkıcının sesini kaybetmesi,…ne gibi sorunlarla yüzleştirir ya da ne gibi zorlukları dayatır? Varoluş nedenimizin ya da yaşam biçimimizin başka platformlara evrilmesini neden istemeyiz?. Gibi pek çok soru uçuşacak filmi izledikten sonra kafamızda… Birdenbire gözlerini kaybeden bir ressamın inzivaya çekilip resim yapma serüveninin anlatıldığı filmde, acaba hikaye mi resimden öteye, resim mi hikayeden öteye geçecek göreceğiz. Aynı zamanda aile içindeki ilişkilerimizde birbirimize tahammül sınırlarımız ne kadar, başkalarının sınırlarına ne kadar saygı duyuyoruz gibi hepimizin hemen hergün çarpıştığımız ilişkiler de irdeleniyor. İki yaşında ailesi tarafından terk edilen Maral’ın babasını arayıp bulması, yanında kalmaya karar vermesi, baba olgusunu sorgularken, diğer yandan aşkı yaşamak istemesi, yanlış ilişkilere körü körüne atlaması, aşktaki yolculuğu işleniyor… Bakalım filmde aşk kazanacak mı, kaybedecek mi?... Filmi sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü undergraund… benim tarzım. Şimdiden başarılar diliyorum. Bu film önemli yarışmalarda yer alacak… Filmde rol alan oyuncular Halil Kumova Ali Yaylı Aydan Özben Levent Özdilek Sinan Bengier Naci Çelik Berksoy Gülnihal Demir Oya Öztürk Başak Can Mehmet Çebiç Yiğit Dören Arzu karben Mehmet Sovukoluk Görüntü Yönetmeni : Aytekin Çakmakçı Ayrıca filmde şair Yelda Karataş şiirleriyle ve ressam Zeliha Demirel resimleriyle misafir sanatçı olarak yer alacaktır. Yapım : Venüs Film Marg Film Prodüksiyon
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Zeliha Demirel, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |