..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlýðý o dereceye vardý ki; yere düþtü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > hülya




5 Temmuz 2009
Hüzünlü Veda  
ÖLÜM ALLAHIN EMRÝ AH AYRILIK OLMASAYDI...

hülya


zorlanýyorum.Kaðýt ve kalem bu kez çok farklý geliyor bana…Birþeyler engel oluyor sanki,kocaman þehirde yalnýzlýðýmý paylaþacak bir dost bir arkadaþ arýyorum.Boþ kaldýrýmlar çekilmez geliyor artýk…Soðuða aldýrmadan yürüyorum caddeler boyu…Sizin hiç kalabalýðýn içinde yalnýz kaldýðýnýz derdinize ortak olacak bir dost bulamadýðýnýz oldu mu?Sanýrým teyzemin ölüm anýný anlattýðým için oluyor tüm bunlar.Sevdiðiniz birinin ölümünü yazmak gerçekten kolay deðil.


:BAIC:
O hiç unututulmadý ,asla unutulmayacak ....
Köyden þehire büyük umutlarla göç etmiþ, kendi hallerinde çoçuklarý olmayan bir aileye seneler sonra ,büyük umutlar ve mutluluklarla gelen çok güzel bir bebekti. Annesinin ve babasýnýn üzerine titreyerek büyüttüðü,bir can ...
Küçük Þükran'ýn ardýndan dört kardeþi daha oldu . Ama O ,aðýr baþlýlýðý ve saygýsý ile her zaman farklýyd ý. Zamanla ,geliþip büyüdü ve dünyalar güzeli bir kýz oldu.Akrabasýndan bir genç ile kendi istemediði halde ailesi istediði için evlendi .Ýki tane çocuðu oldu. Acý , tatlý hayatýna devam ediyordu . Ama genç yaþýnda, onu sona hazýrlayan , o illet hastalýðýn pençesine düþtü . Bir süre hastalýðý yenmek için mücadele etti . Ama korkularý çoktu. Çünkü çok sevdiði babasýnýda bu hastalýktan kaybetmiþti .Kaybetmek istemiyordu . Geride çocuklarý ,annesi ,kardeþleri vardý. Sýk sýk kontrollere gidiyordu .
O gün ; çocuklarý ile annesine geldi. Çocuklarýný kýz kardeþine býrakarak annesi ile birlikte kontrol için hastahaneye gitti . Sýradan bir muayeneden sonra , annesi ile birlikte çocuklarýnýn yanýna döndü . Çocuklarý , annesi ve kardeþleri ile birlikte yemek yediler.Sanki sona hazýrlanýyormuþ gibi banyo yaptý .Annesi saçlarýný taramak istedi . Siyah uzun saçlarýný özenle taradý . Örgü yaparak toka taktý . Annesi bunlarý son kez yaptýðýný nerden bilebilirdi ki ...
''Yavrum eþin iþten gelip , seni evde bulamayýp kýzabilir . '' diyerek kýzýný yolcu etti .
Evinde eþi ve çocuklarý ile akþam yemeði yiyerek bir süre sonra yattýlar . Fakat ; Þükran yattýktan kýsa bir süre sonra bulantý hissi ile kalktý .Telaþla lavaboya koþtu . Eþi rahatsýz olduðu için çok kýzmýþtý . Ama lavabonun içi kanla dolmuþtu . Eþi kaný gördüðünde kýzdýðýna piþman olmuþtu.Ayaklarýna dokunduðunda buz gibi olduðunu gördü . Isýtmaya çalýþtý ;o üþüyen bedenini ama nafile...O ;gözünün önünde ölüme adým adým yaklaþýyordu ... Doktora götürmeye karar verdi . Hastaneye giden yol annesinin evinin önünden geçiyordu . Anneye telefon ederek yola çýkmasýný söylediler . Anne telaþ ve korku ile
- Ne oldu yavrum ? Þükrana mý birþey oldu ? Diye sordu .. Ama aldýðý cevap karþsýnda az da olsa sakinlþti ..:
- Hayýr anne!Biraz fenalaþtý .
Araba ile annenin bulunduðu yere geldiler.Anne,telaþla arabaya binerek kýzýna baktý.Þükran ýn o güzel yüzü biraz solmuþtu.Ama annesine konuþtu ve birazcýk gülümsedi.Hastahaneye vardýlar.Þükran ile annesi banklara oturdular . Eþi de muayene yaptýrabilmek için iþlemlere baþladý.Bu sýrada kötü bir süpriz daha oldu . Þükran oturduðu yerde,tekrar kan kustu.Her taraf kan olmuþtu.Anne,gördüklerine inanamýyordu . Bu olaydan sonra zavallý kýz kendini kaybetmeye baþlamýþtý . Hemen doktorlar koþarak yanýna geldi .
- Sedye getirin .Yoðun bakýma alacaðýz .
diyerek baðýrdýlar . Eþi saða sola koþturarak sedye aramaya baþladý . Ayaðý kýrýk bir sedye buldu . Þansýzlýðý orda bile devam ediyordu . Zavallý annesinin kucaðýnda artýk son kez yatan Þükran'ý sedyeye aldýlar . Gece olduðu için fazla görevli yoktu . Eþi aðýr aksak sedye ile yoðun bakýma götürdü . Dünyalar güzeli Þükran'ýn ölüme yolculuðu çoktan baþlamýþtý . Hiç birþey onu kurtaramayacaktý . Yataða aldýlar . Hemþire koluna serum takýyordu . Annesi de yaný baþýnda olacaklarý hissetmiþ gibi.. Hissetmiþti öleceðini … Çünkü… Onu doðurmuþtu canýndan bir parça candý… Ölüyordu kýzý kucaðýnda kýzýnýn gözünün içine bakarak ölmesini bekliyordu.. Hatta bir an önce ölmesini de istiyordu..Çünkü kýzý yavrusu ilk göz aðrýsýnýn daha fazla acý çekmesini istemiyordu… Aman Allah’ým ne müthiþ bir acý… Ne dayanýlmaz bir felaket sahnesi… Yapabileceði hiç birþey yoktu. Ne yapabilirdi... Mümkün olsa ömründen ömür verirdi . O sýrada hemþirenin sesi ile irkildi .
- Lütfen dýþarý çýkar mýsýnýz? Hastayý rahatsýz ediyorsunuz .
Bir süre sonra eþi doktora rica ederek içeriye girdi . Þükran eþini görünce o halinde bile gülümsemeye çalýþarak zor da olsa konuþmaya çalýþtý ne de olsa o bir anneydi ....
- Çocuklarýmý getirir misin? Son bir kez daha göreyim .
Bu onun son konuþmasý olmuþtu... Çocuklarýný göremedi. Annesini göremedi. Kardeþlerini göremedi. Güzel gözlerini hayata kapamýþtý. Geride ise onun evinden annesinin aðýt sesleriadeta sessiz birer çýðlýk gibi dalgalanýyordu .
Alý yeþili basýlý kalan yavrum,
Çiçeði burnunda kalan yavrum,
Dertleri tamam olan yavrum,
Çocuklarý ele kalan yavrum,
Benim sýramý alan yavrum...

Bugün benden hüzünlü veda...

HÜLYA ÜLGER



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kör Bir Ýnsanýn Son Dileði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayatýn Deðeri [Deneme]
Benim Dünyam [Deneme]


hülya kimdir?

beni anlamayan ne kadar çok olursa o kadar basarýlý olacaðýma ýnanýyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
necip fazýl kýsakürek,pelin onay,ahmet haþim,can yücel.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hülya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.