Yaşama karşı sımsıcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Bir çiçekle bahar olmaz Ah bu dünya ters dönmeli Sevdiğim bana yar olmaz Ben gözlerine pervane Benim gibi dönen olmaz Ne gündüz ne gece seni Benim kadar seven olmaz Gece ben ceylan peşinde Gündüz nehrin akışında Bütün canlar beni kollar Dağlarımda yatan olmaz Gül yüzünde gün açılır Gözlerinden zor geçilir Bana rast gelme dağlarda Düşerim de tutan olmaz Ya kalksın dağların tozu Ya kör olsun iki gözü Ya da görünmesin artık Gül dibinde figan olmaz Neyimdir bu sevda, neyim Deliyim, değişmez huyum Bir gölgeyim ortalıkta Düş katıp da sayan olmaz Herkes dertli, herkes hasta Güler geçerim her dosta Dostlar kara kara bulut Bir damla su veren olmaz Sular eğlenmez bu tende Toprak sende, bahçe sende Döner durur sabır kuşu Mızrak atıp vuran olmaz Bahar gelse gül dudaklım Hasretinle sızlar aklım Her aynaya baktığımda Yoktum desem yalan olmaz İlk dansım ol bende başla Bulutsu bir dokunuşla Döndükçe biz bir olalım Bizi bizde bulan olmaz Kucak açsa ab-ı hayat Canandan uzağım heyhat Kıvrım kıvrım saçın gibi Yüreğimi saran olmaz Dermanım sende sultanım Dudağındadır ey canım Tenden uzak, canımla bir Baktın ya, can serin olmaz At pençe, göğsümde yırtıl Vur yine, sancılarım ol Senindir, senindir bu can Seninle perişan olmaz Sevilmek hoş olsa gerek Gamsız, sereserpe sevmek Neden en ufak avuntu Bana biraz yakın olmaz Beni susturabildin ya Sağır oldu şimdi dünya Göklerde son çığlık olsan Seni bile duyan olmaz Yalnızlık en büyük günah Sensiz uyanıp her sabah Başucumda deniz olsa Derdim olur, çarem olmaz Sen genç bir kız, saçın uzun Doruklarda şimdi gözün Derdim güzelliğin olsa Yarın sende gözüm olmaz Yanarım gönül dağında Dost ısınır uzağında Ateşten korktukça dilber Senin gibi yakan olmaz Güzel varsın volkan olsun Son arzu dağlarda kalsın Gel yanalım demedikçe Senden harlı bakan olmaz Şen görünmek gösteriştir Mutluluk en dik yokuştur Hey yar, bana derdinle gel Sahte gülde diken olmaz Bu son haykırışım hey yar Artık bilmem ki kim duyar Beni koyduğun yerdeyim Seni yoldan eden olmaz Sana yakın her yer tuzak Ben gözden, gönülden uzak Unutacağım sana söz Bu sevdaya sözüm olmaz Acı doldu her sahnesi Pişmanlık mı, o da nesi O gün, bugünü görsem de Sevdama bir engel olmaz Sensiz zaman neyle geçer Vurur vurur da kan içer Saniyeler demir yumruk El açmaya bir an olmaz Yeter ki gittiğimi bil Nasıl olduğumu değil Yollar, uzayan bu yollar Hiç kimseye seyran olmaz Belli ki çok sevilmişsin Yaz, kış, bahar istemişsin Bu çaylak rüzgarlarımla Gönlünde bir mevsim olmaz Bana gel, bir kıvılcım al Bir ateş yak, seyrine dal Düşün, hisset, uzan ve tut Dön ve dans et, gören olmaz Bir yudum, bir yudum daha Serdim gövdemi sabaha Yer aynı, gök aynı, fakat Eğilip de bakan olmaz Gönlüm ışık, gözüm sende Can görür, sen görmesende Aşkın var olduğu yerde Kör olanlar sultan olmaz Yağmur birleşti göl oldu Daha düşmeden sel oldu Dertler tepemde kırk bulut Güneş bana derman olmaz Sen gideli meydan bomboş Gelmiş bir güzel oturmuş Varsam onunla dert yansam Nedense hoş vicdan olmaz Ben yandıkça külüm müsün Aşkı tutan elim misin Attım, tuttum, gittim ama Sanki sensiz sonum olmaz Güzel sevmez, sevilirmiş Güzel seven övünürmüş Dost gözüyle yola çıkıp Dosta varan düşman olmaz Eğil başım, daha eğil Bunlar senin harcın değil Yarın için bir ekmeğin Varsa başka derdin olmaz Issızlık ömrümden uzun Kaçamam vermezler izin Gece başımda gardiyan Feryadımı duyan olmaz Dost aradım diyar diyar Nezaretimde dört duvar Dedim, haklı değil miyim Duyan olsa, bilen olmaz Hala gözüm açılmaz mı Dalda meyva seçilmez mi Elim ermez, uzanamam Dalda çürür, düşen olmaz Kuşlar uçar üzerimden Durup da bir dinlenmeden Gök devrilse bu meydana Lutfedip de konan olmaz Haddini bilmezse kişi Bir anda bozulur işi Bitmek üzeredir lafım Yer olsa da yorgan olmaz Neylersin Vefa neylersin Bunları boşa söylersin Düşman kaleyi kuşatmış O meydanda yerin olmaz
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Vefa LÖK, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |