Gerçeği arayan bir insan, öncelikle her şeyden gücü yettiğince kuşku duymalıdır. -Descartes |
|
||||||||||
|
Düşüncelerimi hatta yitik duygularımı Kirlenmemiş hayallerimi bile Ve kaza süsü vermiş olduğum tüm içten eylemlerimi yazabilirim. Gözlerimde bulunan efkârlı ve buğulu olan aşikâr zamanı Yaşlar misali süzülen tel tel olmuş gözlerimi Ağır ağır dilimden çıkan cümleleri Kifayetsiz duygularımı Hüznümün çeleni ile yazabilirim. Nedeni olmayan bir zaman dilimi peşindeyim Saate baktıkça geçen ömrümü Bana bahşedilen nimeti Kendi hesabına ödettiren yaşamı yazabilirim Hiç tereddütsüz bir gecenin ardında saklanan gündüzü Perdeleri eksik bir oyunu Kapanmaya yüz tutmuş kilidi Ve Söylenmesi en zor olan cümleleri yazabilirim Yalnızken yalnızlığı Sebepsizken nedensizliği Fırtınalı zamanda var olmayı İçime attığım tüm kederi yazabilirim Aşk ve sevgi ile bağdaş kurduğum Adanmak ile kendime biçtiğim Gönlüne taht kurduğum Geçen güzelliği ile yok olan sevgiliyi yazabilirim Aklıma esen ne varsa hepsi zihnimdedir Kim neyi hak ediyorsa onu alır Bir kahvenin bile hatırı Nabız da durduğu vakit kokusu söner. Yaşanmış onca yılı Sebepsiz başlayan her şeyi Bir kalem niyetine Hiç tereddütsüz yazabilirim Siz kaç kere düşüncelerinizi Kilit altına aldınız Ben çok kere Yazmadığım her kelime ben de bir cümle oldu Siz her şeyinizi yazabilir misiniz bir beyaz kâğıda?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Ender Tören, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |