Düşgücü güzelliği, adaleti, mutluluğu yaratır. -Pascal |
|
||||||||||
|
İHH yardım kuruluşunun teşkilatlandırdığı böyle bir oluşum elbette ki ezilen, hor görülen, üzerine fosfor yağdırılan bir kent ve toplumu yeniden inşa etmek ve onlara refah sağlamak amacıyla yapılan bir düzenlemedir. Nitekim ki bu düzenlemenin tek amacı, oradaki ayakkabısız çocuğa ayakkabı, ekmeksiz kadına ekmek ve ilaçsız insana ilaç taşıyabilmektir. İçerisinde kesinlikle herhangi bir silah, barut veya mühimmat bulunmayan böyle bir yardım filosuna engel olmak, müdahale etmek veya taşkınca davranışlar sergileyerek onları alabora etmek, elbette ki İsa (as), Musa(as) ve Muhammed(as)’ın peygamberliğine inanan hiçbir insanın yapmayacağı bir davranış şekli değildir. Her ne kadar İsrail devletiyle ilgili bazı dedikodular daha henüz şimdiden dünya kamuoyuna yansımış olsa bile umudumuz ve inancımız kesinlikle böyle bir şeyin olmayacağı yönündedir. Yakın geçmişte Filistin kanadından bazı yöneticilerin yaptığı hatalar ya da İsrail hükümetince uygulanan bazı yanlışlar, her ne kadar bu iki ülke arasında büyük gerginliklere ve haddi aşıcı tavırlara sebep oldu ise de artık zaman bu hataları düzeltme ve inadına barış güvercinlerini uçurtma zamanıdır. Hepimizin bildiği şekliyle tüm semavi dinlerin ortak noktası tek bir Allah inancıdır. Dolayısıyla buradan yola çıkarak şunu irdelemeliyiz ki Allah inancında mazluma yardım etmek ve onun sıkıntısını gidermek kesinlikle her insanın görevidir. Yahudi, Hıristiyan ya da Müslüman yani bu üçlü organizasyon, artık hiç vakit kaybetmeden kardeş olmak ve Allah davasını hep birlikte omuzlanmak zorundadırlar. Zira her hangi bir Yahudi’nin en ufak bir sıkıntısı, Müslüman’ın da sıkıntısı olmalı ve yine aynı şekilde bir Müslüman’ın sıkıntısı, Hıristiyan’ın da sıkıntısı olmalıdır. Çünkü Allah inancına sahip olan her insan kesinlikle kardeştir. Ve şu objektif hakikat de herkesçe kabul edilmelidir ki şayet şu içinde bulunduğumuz zaman diliminde İsa(as), Musa (as) veya Muhammed(as) yaşıyor olsaydı kesinlikle o yardın filosunun içinde olur veya böyle bir yardım filosunun desteğinde bulunurdu. Bu noktadan yola çıkarak herkesi sağduyulu, adil ve insancıl olmaya çağırıyorum. Dileğimiz odur ki bu yardım filosuyla ilgili herhangi bir gerginlik yaşanmasın ve aşırılıklardan uzak bir senaryoyla sadece amaçlanan düşünce yerine getirilsin. Selam ve Dua ile… Mehmet Akif UÇAR
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mehmet Akif Uçar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |