Gerçek sanat, gizlenmesini bilen sanattır. -Anatole France |
|
||||||||||
|
Kızgın bir ateş ile erimektedir sanem Ve müdâvim zemheri ayağından tutmakta Tepesinden yapışıp sürüklerken cehennem Vahşet dolu sahneler cinneti yaşatmakta Alabora halinde şeytanın bedenleri Cehennem çukurunun en önde gidenleri Günahına karşılık bu yolun harc-ı rahı Şüphesiz azap olur bilmez isen desturu Ahirette çıkacak elbet masumun ahı Yaratırken yazıldı günah-sevap düsturu Görmekten de önemli gönül müşâhedesi Ders almaya vesile cehnamın müsveddesi Yüreğe doğru yürür kızıl renkli hutame Fizikten çok ötede gelen manevi azap Okunuyor huzurda alçaltıcı bir nağme Övünmenin cezası işitilen bu hitap Arkadan çekiştiren! Gör bak şimdi haline Mal yığarak sayanlar! Yan şimdi ahvaline Üst üste yuvarlanır ateşlerin dalgası Kale büyüklüğünde fışkırmakta kıvılcım Demir topuz tepede dev gibidir gölgesi Emir verildiğinde gövdeye başlar hücum Elbiseler ateşten; boyunda demir halka Fasıklara dolanır, yılanlar halka halka Kan sızan gözleriyle bakıyor ’sanki ceset’ Sessizlik girdabında sağır eder çığlığı Tek kelime etmeye kimsede yok cesaret Duyabildiğim; yalnız, ’inleyen hıçkırığı’ Çevir Allah’ ım çevir, çevir sana yönümü Habîbullah aşkına affet benim dünümü Yandı Allah’ ın evi, bir rahmet yağsın ister Kalbimi küllendiren dayanılmaz manzara Yalvarırım Allah’ ım bana bir çare göster Medet Ya Rab! Diyorum, nasıl düştüm bu dara Beni kurtar! Diyerek semaya kükrüyorum Cehennem azabının aksinden ürküyorum Ateşinde kavrulan kullarından bir kulum Gırtlağımda savaşan pişmanlık dolu feryat Merhameti beklerken, yaşadığım hep zulüm Böyle ummazdım seni, ’Yandım Allah’ ım, heyhat!’ Zannın gibiyim deyip, emretti meleklere ’Çıkarın cehennemden, alın gidin göklere!’ Birden Allah’ ın evi gözyaşıyla canlandı Lal dilim çözülünce öze şahadet doldu Sözlerin heybetiyle feza heyecanlandı Tevhidin sırlı gücü kalbime medet oldu Bunca günaha rağmen kurtuluşa yol var mı Tekbir ile şahadet cehennemi savar mı Konulan terazide şahadet sağ kefede Günah dolu hallerim yığıldılar solunda Şahadetin heybeti görünüyor küfede Artık günahkâr beden kurtuluşun yolunda Şimdi Allah’ ın evi tavaftadır Kâbe’ de Şahadetin nimeti çınlasın gök kubbede Müjgân Akyüz/MAJ
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Müjgan Akyüz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |