"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
Yoksa bir vuslat olup koştursam mı bir yanlışı 3-5 doğrunun peşinden. Kırmızılaştı artık yalnızlığım Ve Dudaklarım morardı artık. Ah nerde eski sakallarım Şimdi yerinde koyu bir heyecan barındırmakta. Nerde elini tuttuğum ufacık kızlar, Nerde ağlarken gözlerinin içi gülen endam aşığı fahişeler. Nerde bir zamanlar, ‘acı yoktur yaşamasını bilirsen ey dost’ diyen dostlar. Güldüm halime Ne yapsam Yoldan geçen adama mı dalsam -tekme tokat- Kimi çevirsem yolundan -soran gözlerle bakarak- Hangi dilenciyi Hangi sadakamla ağlatsam, Ve varımı yok etsem de; Köpekler gibi dua etsin diye bana, Nereye çıkarım Nerede kalırım… Söyle ki Sadaka veren elim kan içindeyken Hangi abdest kabul görür ki Peygamber namazı arkasında. Ve hangi ateş yakar ki Yerinde hiç olan ruhu. Dua eden dilim kopmuş Gönüle dile dercesine, Kime ne kadar yaklaştıysam O kadar çekti beni Gerekçesi yoktu -ben istedim- Ne kadar istediysem de O kadar itti. Sokak önünde uğuldayan Bir köpek kadar ittim Karşımda gülen her bakışa. Yenilmez bir geleceğin ortasındayken Nefesin, nefesimdi. Ve sustuysan orada bir kenarda Yanı başım yanıma Git dedi. Üstüme giydiğim son beden Ruhuna aykırı davranırken Bir koku gelir şuramdan Gözleri sanık Ruhu kalabalık Bir sıcaklık koyarken Şurama, Uğraşma boşuna Sen bakarken bir anne şefkatiyle yüzüme Havalar altta bilmem ama Yukarda çok bulanık.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © onur, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |