"Küle değil, ateşe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar |
|
||||||||||
|
yastık korkuyor benden.... başımda dolaşan imgelemler rahat bırakmıyor ki beni ... .titreyen bedenimden kalan ıslak kelimeler düşsel yalnızlıklarım da bir mesihim ....ruhumda dolaşan kutsal ruh .....ağlayışlarında ...kavga ederken tanrıyla .....şeytan en şuh haliyle bekliyor.....şuh haliyle bekleyen seytan ..ağlayan mesih ve tanrı .... kimse hayatlarının kurtulmasını beklemiyor benden .... dramların sorunların önemsiz meselelerin bir yere ait olmadıklarını biliyor insanlar....sorunlarının çözüm;pisliklerinin temizlenmesi halinde ... geriye ne kalacağını biliyorlar. büyük ve korkunç bir bilinmeyen.... bir mesihim ben bir sevgilim var adı magdelenalı meryem ..... haddinden fazla günahkar .....içinde bulunduğu yasak aşk ..çok büyük onun için biliyorum ......nasıl sahiplenecek onca şeyi ..... yaşanan bir aşk var doğru ..... aşk var fakat haritası olmayan bir ilişki ..... yollarımız bir yöne götürüyor şimdilik ............. ben unuturken yaşanmışlıkları o diri bir şekilde yaşadığımı hissettiriyor .......yasağım...yasaklıyım ....arındırdıgım sakındırdığım bakire meryemimi korumam lazım ...... ruhumu çarmıha gerenler....içimdeki meryemi öldüremiyorlar havva ademin kaburgalarından yaratıldıysa eğer .....meryem ...tüm kaburgalarıma sahip ....elleri vücudumda ibadet ederken tanrıya .....bakışlarımı göge sarkıtıyorum ..... tanrı bunun farkında .......cehennem melekleri tüm isyankarlığında ..... bir mesihim ben ....babamın oğlu ......kutsallıgımı yitireli cok oldu .....şeytan bekçiliğini yapıyor yaşantımın ...yaşama ceyrek var ... gözlerim kapalı ...hayatın gelişleri bedenimde ....bir kamçı gibi keskin sıyrıkların arasında ..... saat hayatın geceye yakalanmış anları … Geride bırakılmışlıklar bir sis gibi sarıyor her yanı … … Bir insanı anlatmak zordur ... birkaç cümleyle özetlenemez ki herşey … bir tanri yaratıcılığının kudretiyle seyrediyor.... şeytan ; içindeki şuh kahkalarını salarken .... cınlarken kulaklarımda ...beynimin üstünden geçen yol .....dikilli bir meryem ....kucaklıyor.....nafile ibadetlerimden ...bilinmeze yollanan kaçıncı duam bu .... bir mesih ....ben hayat yorgunluğunda ..... .... yarım kalan vaatler.....bir mesih....hasta... kan damlıyor usul usul ruhundan ... terbiyesi yok ki hayatın .... her bitiminin kenarında asılı duruyor başlangıçlar .... başlangıclarda asılı mesih ...havarileri durduramıyor yaşanacakları ..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © selcuksalt, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |