Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapısı değil bu kapı. / Nasılsan öyle gel. -Mevlânâ |
|
||||||||||
|
Çıkmaya çalışıyorum oradan Ve kurtulmaya. Çıkıp kurtulmaya çalışıyorum. Ellerim ve ayaklarımla ve yuvarlanışıyla kafamın, çıkmaya çalışıyorum o boşluktan. Orası neresi bilmiyorum. Bir yokuş mu çıkamadığım? Yoksa bir iniş mi inemediğim? Bilmiyorum... Sadece sürünüyorum... Kokusu geliyor çiçeklerin soluduğumda. Bir gül yaprağının tadı geliyor damağıma. Seslerini duyuyorum böceklerin soluğum durulduğunda Ve ötüşlerini kuşların, kulak kabarttığımda. Ne zaman elime alacağım bir çiçeği dalından koparmaksızın? Ne zaman tadını alacağım bir gül yaprağının? Ne zaman duyacağım kanat çırpışlarını kuşların? Bilmiyorum. Sadece sürünüyorum... Sevdiklerimin sesleri geliyor zihnimin kulağına. Bir zamanlar sevdiklerimin... Ayak seslerinden tanıyorum bazılarını. Oysa onlar çoktan unuttular varlığımı. Onları düşünüyor Ve sürünüyorum.... Çıktığım ağaçların hissi beliriyor çıplak ayaklarımda, Ve burnumda yapraklarının kokusu... Çoktan dökülen yapraklarının... Bir daha ne zaman bir ağacı kollarıma alacağımı, Bilmiyorum... Sadece sürünüyorum... Bir flüdün sesi geliyor kulaklarıma. Bir zamanlar tanıdığım birisinin nefesinde canlanan... Peki ya kimdi flüdü çalan? Bilmiyorum... Sadece sürünüyorum... Tanıdık bir soluk duyuyorum kulaklarımda, kendi soluğum mu acaba? Bilmiyorum... Sadece sürünüyorum... Bir karganın ötüşünü duyuyorum. Üzülüyorum. Ve içimdeki o emsalsiz hüzünle, Sürünüyorum...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Eylem Yurtsever, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |