..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Mektep / Kitap / Katip / Kütüphane

AybArAn - Mektep / Kitap / Katip / Kütüphane
Site İçi Arama:

- MEKTEP / KITAP / KATIP / KÜTÜPHANE -

geri ver (ahmet kaya e) Özlem Şiirleri 

eriyen kardan adam / benden aldığın / elma şekerini / geri ver

Kelebek Olamadan (Vefa LÖK) Başkaldırı 

Bir sonbahar günü gibi geçti ömrüm

Cinayet mi İntihar mı? (Vefa LÖK) Deneysel 

Bilmiyordu, ama hiç bu kadar üşümemişti / Donmuştu, buz tutmuştu içi.. / Saatler geçti sessizlik ve sıkıntı içinde / Nihayet, bir hareket gördü uzakta / Biri yaklaşıyordu ona doğru / Yavaş yavaş ve kasvetli adımlarla / Düşünceliydi, başı hafifçe eği

Çöl Tutanakları (ş. gül özdemir) Aşk ve Romantizm 

bir çöl vaat edildi. / hükümsüz uğurlandı mecnunlar... / süresiz ve metanetli sığınaklar bulmaya. / gidişler hep mecnunlara göreydi zaten, / kalışlar leylara

Sahaflarda Satılıyor Anılar (Ali Çapan) Anı 

Eskimiş anılar satılıyor sahaflarda / Sararmış kitapların arasında / Antep’te Buğday Arasasının orta yerinde / Bağırırdı yere vurarak bir deli

Şımarık (Duru Karal) Sevgi ve Arkadaşlık 

Kamyona yüklenenler bitmiş, üstlerine kalın yeşil muşamba yanlardan sıkıca gerilmiş, eşyaların arasından minik başını çıkarıp el sallamıştı bana ağlayarak. Önce onun kokusunu yitirdim sonra da hepsinin siluetlerini... O günden beri sokaklardayım.

bak kanamıyo artık () Lirik 

bana bişey olmadı. / bak kanamıyo artık. / güller de pas vermiyo bana bülbüller de.. / karanfiller yüzünü bile dönmüyo. / manolya da yıkık baktı bana...olsun (!) /

Itirafin Ikindiye Kalmasin (Murat Kayali) Toplumcu 

itirafin ikindiye kalmasin / / bu aksamda yine isyankár olmasin

Dönüsünde Hayatin Sürgününden (Murat Kayali) Yaşam 

üzerine dokuz tas koydugun/ / merdivenler/ / karsilar seni/ / bos seker kagitlariyla/ / dönüsünde hayatin sürgününden

Olmayacak Olan (sonsuz travma) Aşk ve Romantizm 

Psikiyatristimin verdiği ödev üzerine yazılmış olan kısa bir "aşk" öyküsü..

Şaraplı Kutsal İfade Günü (Derman Keşan) Soyut 

VE YER GÖK O GİTTİ KOKUYORDU. Keskin koku acımsı yayılganlığıyla sadık köpeklerin dünyasına gitti , burunlarından beyinlerine süzüldü , feryat figan ağladılar.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.