Aşkın aldı benden beni. -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
Ateş dolu hücredir yurdum hatırın için. Özgürlüğü yakarak kül edecek mangalı, Yüreğimin göğsüne kurdum hatırın için. Koskocaman çocuksun, oyuncağım elinde, Sözcüklerin anlamı ters dönüyor dilinde. Ağır aksak yürürken sevdamızın yolunda, Kaç tane dostum varsa vurdum hatırın için. Sabrımı halı yaptım, öfkeden sele serdim, Deli dolu rüzgârdım, fırtınalı eserdim. Kim derdi ki, dut yemiş bülbül gibi susardım, Ahrazlığın sırrına erdim hatırın için. Anlamazsın doğruyu, tanımazsın minneti, Sevgiliyi hoş tutmak ibadetin sünneti. Sana verdim gönlümde gül bahçesi cenneti, Cehennemin göğsünde durdum hatırın için. Bu kadar zalim olma, esirin de hakkı var, Feryadımı anlatır dinlediğin şarkılar. Kıskançlığın dinsiz de, gözlerin namaz kılar, Dergâhında mihraba vardım hatırın için. Bildiğinden şaşmadan zulmetmeye devam et, Elbet bir gün kopacak beklenmeyen kıyamet. Ne kadar diz çöksem de dilenmeden merhamet, Kıl boynumu cellâda verdim hatırın için. Mehmet Nacar
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mehmet Nacar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |