"Bilmezlik ile ne hoştum; hayalimde ne güzellik, ne de aşk vardı." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
alaturka dolmuşlarda bir şoför vardı ustura kemal karnemdeki her zayıf için bir gazoz ısmarlamıştı bana ama dolmuştan indiğinde yiyosa hızlı kapat kapıyı o gün bugündür ne karne aldım ne zayıf ne de gazoz garson bir yetmişlik bağla bakiyim ordan onsekizlikler senin olsun kızlar sıcak ve kurak kışlar soğuk ve yağmurlu diyorsam üstüne basa basa söylüyorsam doğrudur adını bilmem ama saçlarını eskiye tarardı sonra tüm sokaklar onun eteği kısaldıkça bacakları uzardı öyle uzardı ki tüm mahallelinin boynuna sıçrardı boynu tutuk biri görsem aklıma gelirdi bacakları da gelirdi etekleri bir gider bir gelirdi saçlarını rüzgarla yeniye bırakırdı fena dağılırdım dedikodusu bile yağmurluydu bahsi geçince bereket yağıyor derdik mal sahibi evden çıkarmış sonra cenaze çıktı sanki kütüphaneye döndü kahve o gün bugündür ne etek gördüm ne bacak ne de kadın
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Umut Kazan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |