..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Altuð Öztürk




11 Aralýk 2011
Ýman Hakikatleri Ýmanýmýzý Artýrmak Ýçin Vesiledir  
Altuð Öztürk
Ýman hakikatleri insanlarýn imanlarýný artýrmalarýna vesile olan sebeplerden biridir. Allah’ýn yaratmýþ olduðu canlýlarýn mucizevî özelliklerini öðrenmek, O’nun gücünü ve kudretini daha iyi kavramamýz açýsýndan son derece önemlidir.


:CHAI:
Ýman hakikatleri insanlarýn imanlarýný artýrmalarýna vesile olan sebeplerden biridir. Allah’ýn yaratmýþ olduðu canlýlarýn mucizevî özelliklerini öðrenmek, O’nun gücünü ve kudretini daha iyi kavramamýz açýsýndan son derece önemlidir.
Ýnsan vücudundaki muhteþem sistemleri, evrendeki kusursuz düzeni, besinlerdeki vitaminleri, mevsimleri, suyu, havayý, hayvanlardaki mucizeleri ve sayýsýz yaratýlýþ delillerini düþünün… Her biri ayrý bir mucizeyi içeren bu bilgileri öðrenmek imanýmýz için büyük fayda saðlayacaktýr.
Örneðin arý, karýnca, termit, deve, sivrisinek, yunus ve diðer bütün hayvanlarýn vücut yapýlarý ve davranýþlarý incelendiðinde büyük bir aklýn ve gücün varlýðý ortaya çýkar. Tüm bu mucizevi canlýlar, tesadüflerle oluþamayacak kadar kompleks yapýlara sahiptirler. Diðer canlýlardan farklý olarak düþünme yeteneðine ve ruha sahip olan insan, tüm bu gerçekleri öðrenmeli ve üzerinde düþünmelidir. Yüce Allah yarattýklarý üzerinde düþünmemizi Kuran'da þöyle bildirmektedir:
‘Görmüyor musun; gerçekten Allah, gökyüzünden su indirdi de onu yerin içindeki kaynaklara yürütüp-geçirdi. Sonra onunla çeþitli renklerde ekinler çýkarýyor. Sonra kurumaya baþlar, böylece onu sararmýþ görürsün. Sonra da onu kurumuþ kýrýntýlar kýlýyor. Þüphesiz bunda, temiz akýl sahipleri için gerçekten öðüt alýnacak bir ders (zikr) vardýr.’ (Zümer Suresi, 21)
Aklý ve bedensel yetenekleriyle muhteþem bir yapýya sahip olan insan, diðer tüm canlýlardan farklý olarak akletmesi ve Allah’a kulluk etmesi için yaratýlmýþtýr. Ýnanan her insanýn, ‘Dünya hayatý yalnýzca bir oyun ve bir oyalanmadan baþkasý deðildir. Korkup-sakýnmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayýrlýdýr. Yine de akýl erdirmeyecek misiniz?’ (En'am Suresi, 32) ayetini aklýndan çýkarmamasý ve hayatýný Kuran ahlakýna uygun yaþamasý þarttýr.
Rabbimiz, ‘Þüphesiz, göklerin ve yerin yaratýlmasýnda, gece ile gündüzün art arda geliþinde, insanlara yararlý þeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ýn yaðdýrdýðý ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiði suda, her canlýyý orada üretip-yaymasýnda, rüzgarlarý estirmesinde, gökle yer arasýnda boyun eðdirilmiþ bulutlarý evirip çevirmesinde düþünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardýr.’ (Bakara Suresi, 164) buyurmaktadýr. Öyleyse bu ayetler üzerinde düþünelim ve çok geç olmadan hayatýmýzý Allah’ýn emirleri doðrultusunda yaþayalým…
Altuð Öztürk





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hz. Ýbrahim
Samimi Ýman
Nefretin ve Þiddetin Kaynaðý Dinden Uzak Yaþam
Medyanýn Gücü
Kuran Ahlakýndan Uzak Yaþayan Toplumlar
Kötülüðü Örgütleyip Düzenleyenler
Dini Alaya Alan Fýkralara Gülmek
Güzel Ahlakta Kararlý Olmak
Boþanmalarda Kadýnlar Maðdur Edilmemeli
Ýnananlarýn Birbirine Karþý Tavrý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ramazan ve Oruç
Çözüm Ýslam Birliði
Dürüstlükte Kararlý Olmak
Þeytanýn Oyunlarý
Hayat Tesadüf Deðildir
Denizatý
Kuran'ý Okumak
Ne Ýçin Yaratýldýðýmýzý Unutmayalým
Bakteriler
Ýbadette Azla Yetinmek Mümine Yakýþmaz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Her Ýþte Hayýr Olduðuna Ýnanmak [Eleþtiri]
Özgürlüðe Tutsak Olmak [Eleþtiri]
Hz. Ýbrahim [Ýnceleme]


Altuð Öztürk kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Altuð Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.