Doğallık sahip olunan değil, kazanılması gereken bir erdemdir.
-Cervantes |
|
||||||||||
|
Davet ey benim ekmeği tütünü, eti sütü, ekiniyle vampirler sofrasına sunulan ülkem vakit çiçek açma vaktidir biten bu kış bu gelen bahar bizim... ey benim ülkemin kadını-erkeği genç ihtiyar çoluk çocuğu ile parça parça bölünen insanı vakit türkü yakma türkü söyleme vaktidir bu falezler-uçurumlar dağlar-ovalar bu denizler bu kum bizim... ey benim ülkemin köylü-kentli işçi-memur yiğit emekçisi vakit davullara gümbür gümbür vurma vakit omuz omuza halaya horona durma zeybek zeybek diz kırma vakit kendi kaderini yazma vaktidir bu kalem bu defter bu kitap bizim... ey benim ülkemin varsılı-yoksulu aç kalkıp aç yatanı vakit bölüşme vaktidir son zeytin tanesini son damla rakıyı son yudum şarabı vakit yıkıp devirme vaktidir son mabedini son kürsüsünü son sarayını Satanas’ın son kalesini faşizmin bu söz bu ses bu çağrı bizim...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Meral Vurgun, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |