Gerçek bir sevgide diğer insanın iyiliğini istersin. Romantik sevgide diğer insanı istersin. -Margaret Anderson |
|
||||||||||
|
yani şair imiş o Sunay Akın üstelik şu benden deli mizaçmış İstanbul oyuncak müzemiz açmış şehrin göbeğine kurmuş binayı bin kadar zürafa bulmuş bin ayı kiminin heykeli kiminin büstü aman deyin kapat kokmasın üstü muhtelif ebatta türlü oyuncak on para etse yan yana koyuncak adama derce.. hem iyi.. hem şerim başka işinmi yok.. ula hemşerim aslı Trabzondan laz bir aile arası yok alkol az bira ile içki içme yeme elbet birikir birde bize bak.. üst baş bâb.. iri kir diyor.. ''yararlanır gelecek nesil'' nesil ki.. ne defter karala.. ne sil.. klavye önünde tuşa dokunsa ekran açılip ad soyad okunsa sakin bir ses tonu ''burdayım'' deyip yoklama sonrası başını eyip yine çaktırmadan dalacak çete hani birden nasıl dalar aç ete açar vebkem gerçek oyuncak arar gönül eğlemeye verince karar girer forumun en seçkin elite ne abaküs bilir ne cetveli te o velet gün boyu atari oynar karnı acıkınca soy elma soy nar tamamen soyutlar sosyal yaşamdan google ışığı bu ne mum ne şamdan mazi oldu misket fırıldak topaç en ücra köşede çıkart laptop aç oğluna kızına bırakır arsan hesaba aktarıp şifre kırarsan insanlığa miras adı altında bırakma geride çil çil altında bu şair milleti birbiri aynı istifade etmez damadı kaynı devlet hazinesi bir sent arama bu yüzden yapılmaz sağlık tarama müze yerine aç okul hastane bahçesi buğday ek verir has tane sonra saman basıp doldur içine oyuncak ihraç et Tibeti Çine sinekten yağ çıkar rafine edip damıtır ise bir şairi edip varlığı ne katar şu ömrümüze akıllı işimi kardeşim müze müstakil bir yapı eylesek ahır daha yeğ çekmeden çocuğun kahır her sabah sağarak inek sütünü götür sat mintanın görsün ütünü büsbütün şaşırtmış bu bende dahil en akıllın bile körkütük cahil geçer ya leyleğin ömrü laklakla şairlik saçımda bir yığın akla aklığı kalmamış bir tomar kağıt sarf olan kaleme gelip yak ağıt ya o mürekkebe harcanan para açmıştır bütçemde kocaman ara o para apartman alır birader her akşam barmene ver bir bira der demlenir hafiften çekersin kafa böylece başvurmaz ağır sinkafa gider adam gibi yatar uyurdum sabah kalkar yüz göz elimi yurdum yurdumun her birey ferdi misali evlenir hasretim bulur visali Ali kordum oğlum olsa adını isterdim bilsin o iktisadını derse ki olsun ''ya kamyon ya tırım'' nakliyat tabii ki kârlı yatırım lakin sen teslim et koca aracı elbette olacak sonuçlar acı iyisi şimdilik yalnız modeli ile oynasın hep bizim o deli ilerde büyürse gerçekte sürer kervan yürür kimi bir heves ürer azimle yürümek asıl mesele yürü git harcı kar kumu tez ele neme lazım abi sübyanı sabi oynasın sevinir kalmaz asabi dosdoğru gidersin olmaz aksaman yarını düşünüp saklarsak saman çünkü az uzansam boylu boyuncak noksanım sevgidir vede oyuncak özenle boya dur benzesin kara ferda.. gecemde hiç.. kalmasın kara.. sen yine beyazlık sun ay akına saygılar sunarak Sunay Akın'a..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © demir can, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |