Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız. -Atatürk |
|
||||||||||
|
Kıbrıs'a gidek demem güven duymasam rumcama mum ile arıyorum başka neye yarıyorum varıyorum forumlara yarı mesaj yarı yorum '' rum kesimi et kesimi için bize yetkisini veriyormu? '' diye sorup.. bende balyoz etkisini gösterir.. herif duruyor.. devrik cümle kuruyor yüzüne tükürmek lazım.. dil damağım tüm kuruyor dama bağla.. rostosunu.. almadan.. çimentosunu dök zemine.. betonu at.. ko önü çimen.. tosunu besle büyüt.. kesme iste.. Yunan adası Meis'te asimile olmuş bir halk.. misal.. balık füme.. iste tütsülenmiş davar eti.. tüketip.. giyse bareti amelelik filan eder.. sen ise acaba reti niçin tercih ediyorsun..ya kıbrısa ne diyorsun sorunun dil ise boşver.. kıbrıslı kendini yorsun bacağında picama tırmanıyorum cama alem yatırımcı görsün selamlar söyle amcama öyle yatma yeri değil.. memleketin haydi meyil ver bu işe taraftar bul.. gerekirse.. bir imeyil gönderelim biz herkese.. bol para görsün her kese.. elbet olacak yeter ki.. talih rüzgarı berk ese keseriz orada dana.. daha ne? gelir adana dışarıdan ithal eti.. ver ucuza halk dadana adağını ve kurbanı.. bizden alır çek urbanı üstüne giy şimdi şapka veyahut eşarp türbanı angusunu kim alır ki.. sayıları buldu kırkı kıbrısa var sat ve koru bizdeki damızlık ırkı kırkılır saçın misali.. ülkemizin istihsali müstehak isekte gülüm arada bazı mahsulü yürü yükleyip sat aman.. tutalım bi tır koca man kim esirger olur acep.. bir teşekkürü kocaman bacağında picama tırmanıyorum cama ama sen hariç kalıp hiç karşı çıkma ricama bari kıbrısında dene.. oradan varam Aden'e körfezi filan kazarda.. belki rastlarız madene bizim madenimiz akıl.. durma haydi sende takıl kılavuzu karga olan.. ya tüy telek görür ya kıl yakıları vur beline.. gidelim yaban eline imkanını sen yaratma.. kim para sayar eline..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © demir can, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |