Aşık olmayan âdem / Benzer yemişsiz ağaca. -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
sessiz sakin abedi yat.. ya kalem alıp eline.. git parçala edebiyat.. ikinciyi tercih ettim.. bana yeni ufuklar açtı.. okurlarım kendinden geçtiler mest olup.. ezber ederek.. şüphe yok.. bazen uykular kaçtı.. yazmasam delirirdim.. kendi kendine konuşurdum.. sonra.. yatırırlar uzun zaman tımarhaneye.. seneye kalmaz buruşurdum.. .. şurda.. dışarda.. mevsim baharsa.. asla demem vakit gece.. usulca yayarım önüme kağıt.. döşenirim.. serbest hece.. astigmat olsalar bile.. iyi kötü görür gözlerim.. bir ibibik sabahı.. nasıl özlerse.. bende özlerim.. .. diz üstü bilgisayarım yok.. şimdilik hayal.. kalbimde.. kötürüm ve.. meflüçtür fecir.. hüzün ruhumda şimşek.... içimde bir yıldız kayar.. ben ızdırabın pençesinde.. enter tuşu bozuk bir kafenin.. garip müdavimi.. herşeyin öncesinde.. yükünü dökerim.. omuzumda küfenin.. kafesi açık kalmış.. sözcüklerim yaralı kuş.. çırpınır mısralarım vezin kafiyeli.. imkan nispeti estiririm kari bağrı.. ılık.. sahyunun yeli.. bildiğim yol ağır ağır yürümekteyim.. ömür nazarımda yaprak.. çiğnenir yerde.. çürümekteyim.. malum dalgalar kayayı nasıl oyar.. kovuklar civarı balıklar yüzer dilim bir fırçadır pembe tablolar çizer.. rengarenk.. gökleri boyar.. ..yar.. hasretin bağrımda kalıcı hasar.. boşver.. mühim değil.. sen yalnız.. sargı bezi.. şu başıma sar.. boynuma dola.. asılın mayan toprakmış.. her zaman.. koynuma dola.. ey zalim bilirmisin halim.. yokluğun sinemde bir kor.. ..hem soykırım niyet baksa yüzüme.. çalamaz hançeri.. artini kirkor.. çarpar isede kalbi.. sık sık teklemektayiğm.. yokluğun cehennem.. nerdesin.. beklemekteyim..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © demir can, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |