..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Ama gene de dünya dönüyor! -Galilei
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Din > Aynur Özer

26 Ağustos 2012
Gelin Ölümü Düğün Günümüz Yapalım  
Aynur Özer
dünyamız bizden kurtulmaya çalışıyor ,her gün binlerce kişi öbür aleme uğurlanıyor değil mi ? Söylesenize biz niye dünyaya o kadar yaka peçe sarılmışız o zaman? Bizi bekleyen gerçek için kendimizi hazırlayıp düğün ,bayram olarak nitelendirilen ölüme biz adımlar atmaya başlasak ,hani ölüm çat kapı değil de , beklenilen bir misafir gibi evimize buyur edilse ya...

:AFBJ:
Her gün adım adım yaklaşıyoruz ölüme .Her gün biraz daha yaşlanıyoruz,
geçen her saniyeyi yakalamakta zorlanıyoruz.... Zaman geçiyor biz de zaman içinde
savrulup duruyoruz ...
Neyin esiri olmuşuz ? Paranın mı ? Hırs'ın mı ? İntikam'ın mı ? Aşk'ın mı ? ....
Nelerin peşine düşüp de kendimizi kaybeder olmuşuz bir baksak ya halimize ..
Çoğu zaman gözümüzü yapmak istediğimiz şeyler o kadar çok bürüyor ki
unutuyoruz ne yanlışdı , ne doğruydu . Her saniyemiz ölüme doğru koşarken
biz hatalar denizinde yüzmeye devam ediyoruz . Ne için uğraşıyoruz sahi cehenneme
gitmek için mi bu kadar telaşımız ..
Telaş .. Evet insanoğlu bitmek bilmeyen bir telaşın içinde .Kimileri ulvi işlerle
uğraşırken ,kimileri de var ki öyle boş ,öyle faydasız ,öyle saçma işlerle uğraşıp
kendini bir şey yapmışım sanıyor..
Sahi hiç olmadı mı insanları seyrettiğiniz? Herkes bir yerlere yetişme peşinde..
İyi de nereye ? Ne için bu telaş ? Amacımız ne ? Dünyalık işlerle kafayı mı bozar
olduk ? Yoksa her anımızı ahiret için çalışmaya adayıp kendimize cenneti hazırlamaya
mı koyulduk ? Peki söyler misiniz en karlısı hangisi ...
Bilmiyorum ,gerçekten çoğu şeylere anlam veremiyorum bu telaşa ve insanların
imrendiği şeylerle ,burun çevirdiği şeyleri bir türlü anlayamıyorum .. Biraz şiirle devam etmek istiyorum :

Dünyamız bizden kurtulmaya çalışırken,
Biz ona yaka peçe sarılıyoruz.
Ölüm denilen gerçek bize yaklaşırken,
Biz sahte şeylerle hayatımızı heba ediyoruz...

Kimi zaman para ,kimi zaman şöhret,
Bitmedi isteklerin ardı arkası.
Her gün isteklerimize bir yenisini daha eklerken,
Ölüm denilen gerçek biraz daha bize yaklaştı.

Evet şiirde de dediğim gibi dünyamız bizden kurtulmaya çalışıyor ,her gün binlerce kişi öbür aleme uğurlanıyor değil mi ?
Söylesenize biz niye dünyaya o kadar yaka peçe sarılmışız o zaman?
Bizi bekleyen gerçek için kendimizi hazırlayıp düğün ,bayram olarak nitelendirilen ölüme
biz adımlar atmaya başlasak ,hani ölüm çat kapı değil de , beklenilen bir misafir gibi evimize buyur edilse ya...
Ölümden korkmasak onu hep iyi anmak için iyi işlerle meşgul olsak... Hem ne var biliyor musunuz ?
Güzel işlerle meşgul olunca hayatımız o kadar güzelleşecek ki,her şey o kadar çok
anlam kazanmış olacak ki,kalbimizde bitmeyen bir huzur ,dinmeyen mutluluklar yeşerecek.
İnsan o muıtluluğu taçlandırmak için ölümü arar olacak .O bayramın geleceği günü sabırsızlıkla beklemeye başlayacak.
Hem düşünsenize Rabbe kavuşmanın verdiği mutluluktan daha büyük bir mutluluk var mıdır ? O halde
bırakalım dünyalıkları , biraz ahiretimizi düşünüp ona göre hareket edelim.
Telaşımız hep ahiretimizi iyi hazırlamak için olsun...

Diyeceklerim bu kadardır .Gönlünüz her daim hoş , yaşantınız sizi cennete hazırlayan bir basamak olsun.. Amin ...

.Eleştiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Aynur Özer / , Türkiye
9 Aralık 2013
Karamsarca olduğunu düşünmüyorum bu sizin bakış açınız ... Ayrıca toptan dünya nimetlerini başka bir kefeye de koyun demiyorum , her şeyin bir ölçüsü vardır .. Benim yazım bu ölçüyü unutmuş , kaçırmış insanlara karşı yazılmıştır ..

:: ..............
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
1 Aralık 2013
Fazla karamsar......Dünyalıklardan vazgeçmek de bazen olanaksız. Örneğin bu yazınızı, dünya nimeti diyebileceğimiz internet sayesinde bizimle paylaşıyorsunuz. Kısacası, ölçüyü kaçırmamak, çizgiyi doğru yerde çekmek gerekiyor.Sevgiyle.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın din kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sahi Neydi Dostluk? Kimdi Bizim Gerçek, Ebedi Dostumuz!
Ahiret İçin Çalışmak
Hangisi Gerçek Aşk!
Sineğin Verdiği Ders
Sustum

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Doğru Yaptığını Zannederken Ya Yanlışın İçindeysen...
Evladım Sözlerimi İyi Dinle!
Adımlarım Artık Eskisinden de Kuvvetli

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Farklı Yakarışlar Farklı Dualar [Şiir]
Yoldaşım Oldu Ay İle Yıldızlar [Şiir]
Şaşkın Bir Kulunum Rabbim [Şiir]
Gökkuşağı [Şiir]
Gönülden Dile (2) [Şiir]
Sevgiye Aç Kalbimiz [Şiir]
Bir Başka Gecede [Şiir]
Susup Bekliyorum [Şiir]
Bize Şikayet Yakışmaz [Şiir]
Adın Kaldı Geriye [Şiir]

Aynur Özer kimdir?

Allah'ın aciz kulu .

Etkilendiği Yazarlar:
..........

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Aynur Özer, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.