Başka dillerle ilgili hiçbir şey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir şey bilmiyorlar. -Goethe |
|
||||||||||
|
Hüzünlü ayrılık olmasın Olmasın kardeşim Dilek ve temenni yalnızca Sen bu şiiri yazma Ne söyleyecek bir doğrun Ne de yalanın var Zaman Savunmanı dinlemez Kandıracak başkasını bul Kararsızlık eğrisinde Geziniyorsun Onun yeri burası mı sandın 01 Ekim 2012 Pazartesi Bir düş gördüm Bir düş gördüm Albay Çiçek Ve Av. Serdar Bir grup arkadaşı ile birlikte Tahliye olmuş Yoksulu sevindirmek isteyen Tanrı Önce eşeğini kaybettirir Sonra da buldururmuş Yoksa Maden, Petrol Ya da para değil gördüğümüz 08 Ekim 2012 Pazartesi Sızma girişimi Suçu büyük adamımızın Askere sızmaya çalışmış 10 yaşında Zamanla gerçekten asker olmuş Rütbeleri yükselmiş Etkili ve yetkili olmuş Sonra da Bir şey yapmadım diyor Savcılıkta Ve mahkemede Sen delikanlılığın kitabını yazmışsın Daha ne olsun 15 Ekim 2012 Pazartesi Kaçmak için bahane Oyunu ters çevirip Kaçan ve kovalayana Farklı görevler verdik Hani çizgi filmlerde olur ya Dairesel koşu alanında Kaçan Kovalayanı yakalar Ve geçer Aşkımız bu denli komik Ve ümitsiz olur Kim Neden kaçtığını Anlayamazsa Böyle olur işte Düşünsene Sevdamız satranç ciddiyeti Ve kurallarına göre oynanan Bir oyun değil Neden Ve kimden kaçtığını bilmeyen genç adam Gözlerine bakıp Ellerine sarıldığı genç kıza Bildiğim şey Seni sevdiğim Bilmediğim ise Yukarıda belirttiğim Kapalı dairede Neden kaçtığım 19 Ekim 2012 Cuma Kim biliyor İlginç olan Pek çok kişinin Herşeyi bildiğini sanması Evrim teorisi öyle Hukuk öyle Özgürlük Demokrasi öyle Seçimler Falan ve filan Yaşasın insan hakları 22 Ekim 2012 Pazartesi Kendi engellerimiz Benden Ve senden söz ederken Yani bizden Cimri mi davranırız aşkımıza Korkak mı yoksa Yoksa kararsız mı kalırız Sözcük seçiminde Süremiz Tren kalkana kadar Sonra İstasyona söyleriz türkümüzü O da bir şey anlamaz Düşünsene Yanlış kişiye Yanlış zamanda Yanlış şeyler anlatırız 26 Ekim 2012 Cuma Tutan mı var Aşk şiiri yazacaksın da Elini Kalemini Tutan mı var Dizelerini korkak alıştırma Seviyorsan Söyle Özlüyorsan hayalini kur Ulaşabiliyorsan Ellerini tut Seni tutan mı var 28 Ekim 2012 Pazar 29 Ekim 2012 Pazartesi Plevneden çıkmam diyen Osman Paşa Bu günleri de gördü Biz de Çok şey gördük paşam Şaşırma lüksümüz yok Cumhuriyet kalesin saldıran Kendini bilmezler Yel değirmeni sandı Gördüklerini Saldıranlar Don Kişot olduklarını biliyorlar da Karşılarındaki yel değirmeni değil Gerçekler Bilenler için olduğu gibi Bilmeyenler için de gerçek 29 Ekim 2012 Pazartesi Düş ve sonrası İstanbul kazan Biz kepçe Ne kadar anlatacaklarımız varmış Birbirimize Sabırla dinledik Ne varsa Geçmiş gelecek Ve kalanlar İstanbul ve sen Ve sonrası 31 Ekim 2012 Çarşamba Hukuki yarar Sen onu unutsan da O seni unutmaz Bu durumun Senin açından bir yararı yok Kendini oyalarsın yalnızca 01 Kasım 2012 Perşembe Yine sonbahar Şarkı ve türkülerde arıyoruz Dost bakışları Hep yanımızda Bazen koku Bazen Ses olarak Hayal olarak Düşünce olarak Sarmaş dolaş İç içe 02 Kasım 2012 Cuma En büyük engel Bu kadar mı Komik olur Bilemem Tamam Deney hayvanlarına sözümüz yok Ama yani Sen de mi Brütüs Bunu yapmayacaktın Sezar’a Pavlov amcanın deneyleri Ve dahi Seligman Çok şey söylüyor Adam korku ve endişeden Kendi organlarına söz geçiremez Sonrasını Ne siz sorun Ne de o anlatsın Filmin öyle bir reklamı yapılmış ki Perde kapanana kadar Acaba burası mı diye Beklemekle yetinmiş izleyici Çok güçlü sandığı Rakibinin Bir balon olduğunu öğrenene kadar Maça devam etse Ortalığı duman edecek Hiçbir zaman geçemeyeceğine inandığın Engeli Gerçekten geçemezsin Hayal dünyasının sultanı Karşına çıkarsa Donup kalırsın İkiniz de bir şey anlamadan Sahne değişir Komedi işte Aşılması gereken En büyük engel Kendi dünyanda 03 Kasım 2012 Cumartesi Hariçten gazel Kayın ormanına sonbahar İçinde gezip adını bilmediklerim Torbalıda düşündüklerimi unuttum Daha öğlen bile değildi Gizli kent vardı Takıldığım kapağın altında Sıraya diz sevdiklerini Hepsi orada Bir el sallaman Veya gülümsemen kadar yakın 04 Kasım 2012 Pazar Kredimi değerlendirsene Ne sanıyorsun Ensesi kalın ülkelerde Yüzde 1 faiz varken Bizde 10 Değerlendir kredimi Sayın kuruluş Her türlü tefeci Borç para vebilir Devlete de Özel kuruluşlara da Kaldı ki tüm krediler Devlet güvencesinde Nerde kalmıştık Al sana nükleer santral Al sana aleyhte propaganda yasağı Al sana siyasi taviz Bakın sayın tefeciler Faiz ödememiz göze batabilir Alın size bedava tesis Kar transferi başka bir şey Dedelerinizin yaptığı soykırımı bile sahipleniriz Suriye’nin kuzeyi mi Girmeyiz Eğitim konuları tamam Savunma tamam Daha ne istiyorsun Ha tamam Size insan hakları Özgürlükler Özerklik Serbest Pazar Falan ve filan Eh artık Eşek değilsin ya İyi bir not verirsin 06 Kasım 2012 Salı Bir sonbaharda anımsadım Bir sonbaharda anımsadım yalnızlığı Zamanın geçtiğini Yolların ayrıldığını Ve uzak limanlarda demirlediğimizi Çocukluğumun Karadenizinde Bir orman köyündeyim Yapraklar Ve rüzgar Ayrılığın türküsünü söylüyor Birlikte Bir sonbaharda öğrendim Fıkralarda yaşamadığımı Kendini mısır sanan adamın Bizi güldürme borcunun olmadığını 09 Kasım 2012 Cuma Susmak üstüne Sevmek susmak değil mi Yerine göre Söyleyeceğin şeyler varsa Bu yolu dene Öylesine sus ki Deprem etkisi yapsın 10 Kasım 2012 Cumartesi Yaşam öykümü anlatan kitap 500 sayfalık kitapta Kimler Kaç sözcük Veya sayfa Anlatılacak Sayın yazar Kendini anlatıyorsun Demek ki Her yerde sen varsın DNA’ndan başlayalım istersen Ali ve Fatmanın 23 + 23 genleri Seni gidi 46 Seni gidi genler kümesi Seni gidi seni Peki Araklı ne yana düşer Çarşamba ne yana Biyoloji ile coğrafya Böyle karıştırılır işte Hurdacı geldi Hurdalar alıyorum Eskiler alıyor Yeniler veriyorum Gel vatandaş Her türlü hukuk ve Hukuk görünümlü kullanılmış eşyalar alıyorum Gel vatandaş Özgürlük var Demokrasi var İnsan hakları var Eşitlik var Silahların eşitliği masalı var Gel kardeşim Az kullanılmış Her şey var Ucuza satıp Değerinde alıyoruz Gel vatandaş Yerlisi var İthali var Her türlü sandık Nenenin eskileri Seçim sandığı Ayrıca hazır bilgisayar programları CD oyunları Elektronik mektup örnekleri Herşey bulunur 11 Kasım 2012 Pazar Mevsim hızla değişiyor Mevsim hızla değişiyor Sonbahar türküsünü söylüyor Duyma mesafesinde Böyle zamanlarda Neden onu düşünürüm Yani seni Uzak ve yakın olmak Sayısal bir anlatım mı Yoksa beynimizin bir oyunu Anlatmaya çalıştım özlemlerimi Sevgimi Hayallerimi Bu saaten sonra Dans etmek değil de ne Yaptığım Seni sevmeye devam ediyorum Ne olsun başka 12 Kasım 2012 Pazartesi Evrim Üzerine Evrim teorisinin Bir garip yönü de Herkesin onu anladığını zannetmesidir Dawkins Amcama selam olsun Toplumsal yapıları Canlı organizmaya Benzetenler var Buna ilişkin kaynak kalmadı Canlılar gibi Toplumlar da evrim geçirir Düyunu Umumiye nedir sizce Sayın alacaklı Yani Faizle para satıp Bizi duygusal açıdan Sömüren dostlar Borcu ödeyecek halimiz yok Gelin Bizzat siz tahsil edin vergileri Güvenlik bizden Görevlilerinizin maaşı bizden Anlaşmazlık çıkarsa Hakeme gidersiniz İşte bu sistem Evrim geçirip Yer yer sıcak para Yüksek faiz Yüksek vergiler Dış kaynaklı Borçlar Ana para Ve faiz ödemeleri İle Varlığını sürdürür Evrim teorisini çok iyi anlayıp Onu sevmeyenler İşte hendek İşte deve 30 Nisan 2012 Pazartesi Buzdağı Buzdağının görünen Ve görünmeyen kısım üzerine Mantık yürütürken Başka dağlara çarpmak Şaşırtmasın seni İyi ki Suyun kaldırma kuvveti Buz haline gelmesi Ve buzdağlarının hareketi i konusunda Bazı bilgilerin var Ancak birinin varlığını bilmen Diğerini yok saymanı gerektirmez Dikkatli olacaksın Gemileri yüzdürdüğün suların Şekil değiştirip Aynı gemileri batırmasına Şaşıramazsın 13 Kasım 2012 Salı Doğruluk ve güven sınırsız değil Karga kovalayan çocuk Yaşamı Karga kovalamakla geçti Atam’ın Sayın Binyazar’a selam olsun Dizeler arasından Ne soysuz şeylermiş Teknoloji kullanıyorlar Saldırının en seviyesizini En aşağılığını En rezilini yapıyorlar Kargalar evrim geçirdi Atam Ama senden korkuyorlar Adından Düşüncenden Atının ayak izlerinden Seni çağrıştıran her şeyden Korkuyorlar Hani kargaları kovalamıştın ya Onlar Çocuklarını Torunlarını gönderiyorlar Üzerimize Dimdik ayakta Bekliyoruz Geldikleri gibi Gidecekler 14 Kasım 2012 Çarşamba Yabancı hayranlığı Öğrenilmiş çaresizlik mi desem Öğrenilmiş aptallık mı Öğrenilmiş dansözlük İstediğin gibi düşün Darbeler Yabancı güdümünde Haberalma Özelleştirme Petrol ürünleri Ve gübre Tarım ürünü ithali Canlı hayvan ithali Tarım desteği Yatırımların teşviki Yabancılara toprak satışı Ve benzerleri Yabancı güdümünde Eğitim öyle Sağlık öyle Terör öyle Şiddet öyle Tutuklamalar Ve cezaevi şartları öyle Ne kaldı başka Cenaze törenleri yerli Yaşasın hukuk 15 Kasım 2012 Perşembe Mizah öyküsü yazmak Belli bir deneyim Ve zeka gerekir Yazmak için Ne pişirirsek o yenilir Sanarak Öykü olmaz Ama öykünün konusu Böyle olabilir Ben yazarım Herkes güler derken Herkesi güldürebilirsin Kendine Mizah konusu olayı Ciddi görünümlü olarak anlatırsan Buna gülünebilir Ve fakat Yaşamı Bu ciddi görünümlü Komediye uyarlarsan Buna Kaşlar çatılarak Bakılır 16 Kasım 2012 Cuma Darbelerin ardındaki gerçek Tüm darbeleri Masaya yatırıp Gerçek rengi çıkana kadar Kazırsan Altından Mali politikalar Ve para çıkacaktır. Size de Yok canım Olmaz böyle şey Gibi bir şaşkınlık Kalacaktır 16 Kasım 2012 Cuma Sözlük çalışması 1. Marjinal 2. Morjinal Yani Marjinalin evrimleşmiş hali 2012 fotoğrafları Morjinal tanımı Sevgili Kocasal’dan Alınmıştır 17 Kasım 2012 Cumartesi Siyasi istekler İşe yarar istekleriniz olsun Her ilçeye birkaç fabrika Herkese iş Herkese okul Eğitim parasız olsun Sağlık parasız olsun Yatırımlar teşvik edilip Petrol ürünlerindeki Vergiler kaldırılsın Herkes üretici olsun Kendi tarlasında Ve tüm ürünler değerlendirilsin Örgütler kurulsun Üretim için Ülkemin bir ucundan bir ucuna Demiryolları döşensin Ankara 1 saat İsteyince oluyor Doğru istekler Doğru yerde Ve zamanda 18 Kasım 2012 Pazar Gizli aşk bu Tanıklar gizli Yargılamalar gizli Seçimler gizli Seçmenler gizli Sayımlar bile gizli Kalanı bilene aşk olsun Polisiye romanına döndü yaşam Dinlemeler gizli Çekimler gizli Her şeyde bir gizlilik var Göremiyorsunuz İncir yaprağının altında Yaşam Gizli aşk bu Söyleyemem aşkımı 19 Kasım 2012 Pazartesi Tarihe not düşelim Yer Türkiye Tarih 11 Kasım 2012 Kaynak tüm gazeteler Şehit haberlerinden söz etmeyen basın Birden fikir değiştirdi 10 Kasım’dan söz etmemek için Şehit haberleri manşete çıktı Ne oldu özgür basın Kimin için Ve ne kadar özgürlük 20 Kasım 2012 Salı Böcek yiyen bitkiler Sanma ki Sevdası yok olmak Ya da sevdiğinin Bünyesinde eriyip Kaybolup gitmek Dayanılmaz çekiciliğin Etkisinde Bilinmeze gider Sevdalı böcek Azıcık gözü kara Birazcık da sevdaılı Yalnızca şiir okumayı Ya da yazmayı bilmez Hepsi bu 21 Kasım 2012 Çarşamba Yeni sözlük Gizli tanık: Kapalı kapılar ardında Yapılan Bayram değil Seyran değil Eniştem beni neden öptü Provası 23 Kasım 2012 Cuma
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Ahmet Odabaş, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |