Kitabının bir kopyasını gönderdiğin için sağol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceğim. -Moses Hadas |
|
||||||||||
|
Ben halkımın aynasıyım… vermek için yaşamak gerek, cömertçe, fedakarca... vermek gerek sevgini, dostluğunu, güvenirliğini, desteğini, fikrini... yağmur yağarken şemsiyeni sevgiliye tutabilmek gibi, böbrek hastasıyken tek böbreğini sevgiliye verebilmek gibi, sıkıntıya düştüğünde arabanı satabilmek gibi, vermek, sınırsızca… özlemek sıladaki yâri hülyalarda gezerken beklemek yüreğinin sessizliğinde sesini uzur içinde kavuşmayı dilemek… sevmek için emek sarfetmek gerek bıkmadan, yorulmadan… sarfetmek gerek tatlı dilini, sözcüklerini. gücünü, vaktini… nefesinin son seansına dek koşmak gibi, kaybolan umutları yeşermek, baharda açan papatyalar gibi, Ölene kefen , hastaya doktor olmak gibi, Emeğini sarfetmek yorulmadan… Herkesle aynı çığlıkları atmak, Sonra durup kendini dinlemek… Hep birlikte çabalamak, geri dönebilmek için Birileri için bir şeylerden fedakarlık etmek Çok iyi bildiğin halde o’nu beklediğini görerek susabilmek… sessizliği biriktirdim yüreğimde diye bakma konuşamadığıma can da verilir, ama istemeyi bilmek gerek... ben canımı ona istetmeden veririm… kalabalık içinde yanlızlığı satın aldım acı çekmeden ölmek için, korkusuza yan gelip yatmak için, çürümeden kalabilmek için, canımı bile verebilirdim… Herşeye, hepsine inanırdım. Bana da, iyiliğime de, için’ime de… Hani bilmiş olmasam isteyince nasıl bencil olabildiğini… Şimdi dalan gözlerin de, ellerinde doğan da ölen de Hepsi… Hangi fedakarlığından sana hediye Kimin için’inde, kim boğdu seni tekrar bir düşün Ve sakın ruhuna lanet bir aşkı canlandırayım deme.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Kemal Yavuz Paracıkoğlu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |