"Usun ve deneyimin aksaçlılarınki gibi, ama yüreğin masum çocuklarınki gibi olsun." -Schiller |
|
||||||||||
|
istersen sen sevme , gösterme vefa istersen vur öldür ,sürdürme sefa emrine amade canım, öldür sultanım Ben ne dertler çektim, sevdan çekerim sensin artık benim, tadım, tuzum, şekerim Gözlerin bir gülsün, olmaz kederim Ben sana meftunum, öldür sultanım Ben mecnun olayım, sen ol ister leyla Ben seni bekleyim, sen ol Züleyha Hakikat içinde, hakikat var ya İstersen dara çek , öldür sultanım Ben Mansur olayım , sen beni taşla Sayki genç osman'ım, işim ne başla kurdur kazanları ,bedenim haşla sana bir of demem, öldür sultanım pirsultan olayım, alayım sazım Ben huri olayım , çekesin nazım Bilmem karamıdır, yazılmış yazım Dilim suskun demez, öldür sultanım Derdi veren Allah , derman halk etmiş Hakikat yaratmış, hakkı var etmiş Seni var eylemiş , bana yar etmiş söyle muradını, öldür sultanım Bir çift sözün yeter, bende sevdim de Sevgiden ne buldun, sende sevdin de Hakikat içinde seni buldum de iste kaybolayım , öldür sultanım ORHAN BANİ-İSTANBUL
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Orhan Bani, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |