..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Çocuklarýn eðitimi, zaman kazanmak için nasýl zaman yitireceðimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Hikmetullah Yetkin




9 Eylül 2013
Senden Gizlediðim Her Ne Varsa, Gizleyeceðim Kadar Yakýn Olur.   
Senden gizlediðim her ne varsa, gizleyeceðim kadar yakýn olur.

Hikmetullah Yetkin


Elbet bir gün çýkar içimizde isyan eden ölüm. Haykýrýr avazý çýktýkça… Bir sebepsiz ölümden ibaret olur her ne yaþanmýþsa. Kendimizi, unutulmayan yaðmurlarda saklasak da sevgisiz býrakýr uzun geçen yýllar.


:AFGG:
Elbet bir gün çýkar içimizde isyan eden ölüm. Haykýrýr avazý çýktýkça… Bir sebepsiz ölümden ibaret olur her ne yaþanmýþsa. Kendimizi, unutulmayan yaðmurlarda saklasak da sevgisiz býrakýr uzun geçen yýllar. Bizi savurur bir benden bir bene… Belki de þarkýlarda sevdik birbirimizi…

Birimiz aþk þarkýlarýný dudak arasýna nemlendirdik. Birimizde, sorunsuz geceleri sigara dumaný arasýna býrakýp gönderdik. Þuan gecenin bir deminde sarhoþ bir vaziyette seni düþünüyorum. Sana söyleyemediðim onca kelimeleri ve masanýn yan ucunda yatýk þekilde býraktýðým sayfalarýn ucuna bakakalýyorum. Seni sevmek, senin olmak ve senin için yaþamak. Onca seneyi geride býrakýyoruz, onca emekleri bir nefeste yok edip gidiyoruz. Ýþte þuan elimdeki sigarayla seni düþünüyorum. Olurda kapýdan içeri girersin! “Merhaba… Ben geldim” dersin. Ýþte o gecenin ilk hatýrasý ben olurum. Gerekince sana beni affetmen için yalvarýrým. Biliyorum þuan yanýmdasýn! Belki de beni benden çok seviyorsun? Bana hýçkýrýklý geceleri kulaðýma fýsýldýyorsun? “Seni seviyorum” söylüyorsun? Bir türlü sesini duyamýyorum. Bu hýrçýn vakitsiz bakýþlarýmla... Kalbim, sana sesleniyorum gizlice. Senin adýný dokuyorum kâðýdýn ilk baþköþesine. Hafif kývrýmlý yapýyorum isminin baþucunu. Ardýndan baþlýyor sana anlatamadýðým derin maziler. Bir gecenin ortasýnda sessiz mýrýldanýyorum bana bahþettiðin þarkýlarýn harflerini. Ardýndan geliyor uzun gözyaþlarý. Sana yazdýðým satýrlarýn üstünü örtüyor bir an. Senin benim öfkemi örttüðün gibi… Art arda geliyor sessizlik. Gün batýmýný emsal ediyor bana bakan görkemli güzelliðin… Dokunaklý sevdalara boðuluyor yaþananlar. Ýþte bir gece seni yudumluyorum içime. Her yudumda seni özlüyorum öylece. Bazen haykýrýyorum. Bazen de of çekerek, bekliyorum üstü kapalý sözcükleri. Senin gelmeni istiyorum. Bana bakmaný derince izlemeni… Bir sabah oluyor, ansýzýn kapalý yollarda bulursun. Yine Hindistan sokaklarýnda kalp ateþi yakýlýyor, sende belki o ateþte beni bulursun diye. Nerde kaldýðýný ve neler yaptýðýný bir bile bilse bu sokaklar, cihatta zafer kazanýrcasýna aydýnlýkla uyanýr sabahlar. Gel de beraber gidelim Türkiye’nin herhangi kahvaltý salonuna. Beraber kahvaltý yapalým. Beraber bardaðýmýzý yudumlayalým ilk fakirin sofrasýnda. Kendimize ayarlayalým bugünü. Özel isimler kullanalým. Bir birimizi incitmeden aþk þarkýlarýný söyleyelim dudaklarýmýzda. Mutluluða dair tebessümle kalkalým yarýna. Bir akþam vaktinde Anadolu’nun her hangi bir ilinde soluðumuzu alalým. Seninle ve senin kalbinle her kaleme imzamýzý atalým. Yine sigaramýn külüyle oynuyorum ve seni aðlamaklý gözlerle düþünüyorum. Bir gün þu arkamdaki kapýyý açarsýn diye, bekliyorum bacaðý kýrýk masayla.
Hikmetullah Yetkin
   



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yön Veren Pusulam

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Yazýyý Bayanlar Okumasýn!
Oysaki Bugün Ayýn Üçü
Sisli Pencerem

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Katýksýz [Þiir]
Ölümün Hatrý [Þiir]
Ýz Edebiyat [Þiir]
Gülþen-i Delalname [Þiir]
Aþk Þarabý [Þiir]
Ýçimde Derin Bir Soluk… [Þiir]
Kelimeler Sana Küs [Þiir]
Var Ya... [Þiir]
En Kötüsü… [Þiir]
Neden Herþeyin Sonu Var. [Þiir]


Hikmetullah Yetkin kimdir?

ilk kitabý sessiz gecelerde suskun çýðlýklar ikinci kitabýda Nevm-i aþk,Dark Devil,Saat 15

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hikmetullah Yetkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.