"Hemen yüzüne gül suyu seperek Leyla'yı ayılttılar." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
çok uzak yoldan geldim çok uzak takıldım kuyruklu mavi yıldızın peşine gökkuşağı yangını meteor yağmuru öyle diyorsunuz ya dilek tutulmasında çok uzak yoldan geldim rebecca düş geçirmez imgeler alemindenim gece olur rüyâlar kara deliğe girince barbar yaratıklar yok eder onları iki yıldız birbirine yaklaştığında ve sarmaşık iki evren kozmik manzarada delileşir benliğim biz öyle diyoruz göz yanılgısıdır aslında çok uzak diyarlardan geldim rebecca gözyaşı iriliğinde yağmur tanesine tutunarak indim, yeryüzünün sessizliğine suçlusuyum rüyâda seni görmenin ve seni öpmenin isimsiz firârisi ülkesinden sonsuza kadar kovulmuş biri olarak Çok uzak yoldan geldim rebecca geronimonun kabilesinde aradım seni amazon ormanları’nın en yeşilinde himalayaların karanlık mağaralarına firavun ülkesinin vahalarında, damlası olmayan su kuyularının kuzey kıyılarının buzullarına kadar asya’nın kartal yuvalarında aradım arafatta terlediğim arafta kaldığım çok uzak yoldan geldim rebecca okyanusların derin diplerinde gemilerin dönmediği limanlarında Akdeniz’in batık gemilerin yosunlu anforalarında haşin ırmakların azgın debisinde durgun suların girdaplarında aradım sığındım antik kentlerin sunaklarına çok uzak yoldan geldim rebecca yüzümde ışık yılı çizgileri gözlerimde oluşmamış bir yıldızın parıltısıyla baktım ay ışığını toprağa serdim, güneşi geceye kâhinler avuç içlerime baktı da anadolunun bozkırında kanadı kırık rüzgârdın sis kentinin doğusunda buldum seni Çok uzak yoldan geldim rebecca aklım apaçilerin saçları kadar tütsülü dudaklarım kalahari çölü kadar kurak her dilin, dilime yamadığı tutkunun sözcükleri Biraz utangaç, deli ama başka bir yerli aya gugeyolin nihi quechua ganta munani Yani seni seviyorum diyebilmek için çok uzak yoldan geldim rebecca sen nefesiyle yedi iklim yaratan nur kentinin iki harikasından biri gökkuşağının başladığı yerden hayâllerin özgür olduğu bir başka diyâra gönder beni ! Ya göktaşı olayım ya da küçük yüreğinin gizli bahçesine al beni ! Dünyalı kalayım yorgunum çok uzak yoldan geldim rebecca
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © H.İhsan Sönmez, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |