Bütün sanatlarda insanı şaşırtan bir yan vardır. -Alain |
|
||||||||||
|
izledi gözlerim geçip giden kaçırdığım uçakları bana kötü düşlerimi hatırlattı kuşların dudaklarındaki kara tebessümler.... hangi eliyle saçımı usulca okşadı bilmiyorum kafamdaki pire.. muhtemelen sarılmak istemişti tırnak ucuma belki de!! yanaklarıma buseler kondurup "üzülme bu da geçer" diyecekti; korktu... bazen!! söylemek istediklerimi derleyip toplayıp yana yakıla yaklaşıyorum birkaç kelamla tutunmak istediğim alçıya aldığım masamın bacaklarına etrafıma baktığımda herkesin yüzünde yaşam telaşı sanki!! alkollü trafik kazasından sağ çıkar çıkmaz ceza almaktan korkuyorlar da özgürlüğünü kolları arasında sımsıkı tutarak kaldırımlara düşürdükleri pul pul sözleriyle kaçarak kapatıyorlar kapılarını söz vermişti ürkek martı gittiği yerden bir çift göz bir çift kulak her gece bir başka kaldırdığı gecenin duvağını gönderecekti bana adı dilimde deniz canlıları okyanus okyanus dolaşıyor ne zordur kimbilir yüzünü aldırmış tavuğun maskeyle dolaşması bak işte gün geçiyor salına salına muhtemelen merhametinin gözleri çok değmişti bana elinde cigarası bir gözü oturur bir gözü faytona biner dolaştıkça hesap kabarır tren çarpsa ruhuma yakışmayan renkte kefenler biçer dünya gözüyle göremedim bir günümün diğer günümle el ele tutuştuğunu neyi tutmak istesem bugün git seneye gel diyor hayat dediğimiz şey kuyruğuna takılan terazisinin kefesini dolduran yüz karası, yüz, sesli sessiz duygu kuşlarıdır.. aşka olan tutkum değirmen ağzımı bozdu aklımı bıraktım unutma terapisine olmak ya da olmamak terapisine.. Sevdambeyaz Sevda Gencer....
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SEVDA GENCER, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |