Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. -Cervantes |
|
||||||||||
|
-Benim Adım Şiir- -kimsin sen- koskoca bir yaşamın içinde, bekleme odalarına alınmış duyguların, nasır tutmuş elleriyle duvarlara çarpılan, ebediyete uzanan, başımın tacı sıfatlarımla iştah açan, iştah kapatan; imgeli, imgesiz göletlerde kalp gözüyle, yürek gözüyle gönül gözüyle yüzen; bunu da tatilden sayan aşağılık zamanın yegane düşmanıyım" -benim adım şiir- kiralık bir katilim kendi içimde suçum meteliğe kurşun sıkmak gönlümün zenginliği soğuktan sıcağa geçmiş ellerimi kaybettim hissedemedim sol cebimi verdim bodur kalmış bir umuda yürek kemiğimi aldı kaçtı farkedemedim -benim adım şiir- tuttum ağzımı yasakladım dilime bedduayı fersah fersah ilerledi bakışlarım yüreğimde yazgımla evcilik oynayan fırtına kuşumun peşinden.. benim adım şiir; hangi ruh hali içine girsem yaka paça götürüldüğüm bir porsuğun göz banyosunda diz çöküp bekledim; incitemez beni koyduğu kurallar çekip alamaz göğüs kafesimdeki ağrıyı bir içeri bir dışarı devinip durur başımda -benim adım şiir- yamandır dünya, riyakardır; acımasız sınırları benliğimi kuşatır savaşla barış arasında kalan cennete küçük bir bavul içinde gitmek isteyenim.. düşünce okuyan küçük büyük tanrıların gözünde yanıp sönen ateşim yükseklik fobim var; düşeceksem düşürüleceksem bir bilge'nin gözlerinden dudaklarında çıtırdayan cehaletimle düşmeliyim sen! adı dilimde temiz kalmış uzadıkça uzayan düşünce çizgim işittin mi ayak seslerimi dilinin üstünde boylu boyunca uzanmış bir bıçak karalarım çırpınıp duruyor cenaze törenine katılmak için -kimsin sen- yetti!!! vurmayın başıma, acıtmıyor aldığım darbeler dedim ya; benim adım şiir yaşım başını almış gidiyor bütün şiir kardeşlerim gibi ölümsüzüm.. Sevda Gencer..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SEVDA GENCER, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |