Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk |
|
||||||||||
|
Artık Söyleyecek sözüm yok sana Beni benden alan aşk benimle oldukça Ruhumu meftun eden sevda vefayı anlatınca Sen ister anla, istersen yaşama, aşka yabancı olunca Dünya dönerken, tekâmül devam ederken sen kalırsın tek başına Kaybetmek Basiret ve sezgiyi yaban görmek Zanları beslemek, kuşkularla nazar etmek Sevgi ve muhabbeti göreceli hasretmek, imtina etmek Bilinçaltını yeniden inşa etmekten çekinmek ve vehimlerle gitmek Karar verememek, endişeler ve çekinceler derdiyle ömrü heba etmek Zahiren Adam gibi bir suretin var Gam ve keder haline yansımış istemediğin kadar Edep ve irfan sahibi olmak, halde yaşamaktır, aşkı ar Kar, suhuleti ve bereketiyle yağar, her an nasip içinde yatar Sevdası olmayan, firkate kanmayan bilmem ki nasıl bir ibretli nazar Seni suçlamak Sitem edecek kadar bel bağlamak Her lahzaya umutla sığınmak, acabalardan arınmak Hüsnü hal ile murat içinde yanmak, samimiyete adanmak Düş ve hülyaların limanında nefes almak, latif bir hazla ufka bakmak Hakkım değil miydi, korkuların esiri olarak kırıp, yıkman mı sana yaradı İnsanız işte Kalbe bir ateş düşünce Kendi ekseninde hissiyatı türap edince Akıl tutulması başlar, gönül coşar, lirik bir hal yaşar İçimde mi saklasaydım, bin naz ile etrafımda kıvrandırsaydım Sabah akşam uykusuz kalmana göz yumsaydım, fedakârlığı bıraksaydım Yalnızlığın Sadrında, gecenin bağrında Mısraların arasında, şiirlerin hasret şafağında Boyun büküp sabırla, gözyaşlarını döküp sızıyla, hayıflansaydım Sen ne kadar umut etsen ve heveslensen de görmezden gelseydim Yaşadığım acı ve kederi bizzat senin yaşamana rıza gösterip, üzülmeseydim Ümit verdin Samimiyetine kefil gösterdin Sadakatini teslim etmemek için niçin direndin Nasıl bir şüphe ve zannın içindeydin, sual dahi etmedin Her bakımdan kendini cazibe merkezi zannettin, mahkûm edecektin Garip bir hayat felsefesiyle sürünmemi ve ömürden geçmemi isteyecektin Mustafa CİLASUN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa CİLASUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |