Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapısı değil bu kapı. / Nasılsan öyle gel. -Mevlânâ |
|
||||||||||
|
Bunlar tamamen insanların düşünme yeteneklerini maniple eden tüketim toplumu oluşturan ve sadece kar amacı güden mihrakların işi. Belki bunda da paralelin parmağı vardır. Kendi suçunu başkasına atma yaptığının arkasında durmama çılgınlığını da eklemek istiyorum. Mesela Dünya toplumlarında şiddet o kadar boyutlandı ve insanlar için o kadar meşrulaştı ki Resmen insan insana düşman oldu. Hayatına bu derece müdahale edilen ve şöyle düşünmelisin hatta hiç düşünmemelisin çünkü ben senin yerine de düşünüyorum. Diyen anlayış tüm iletişim araçlarıyla insana dayatılırken Kendini var etmeye çalışan insan kendini ön plana çıkartmaya kendini göstermeye çalışıyor. Şiddetin meşrulaştığını gören insan kendine sıranın ne zaman geleceğini bilmeden başkalarına uygulanan şiddete göz yumuyor. Şiddete duyarsız kalıyor. Hatta bazen kendisi şiddete başvurarak kendini var etmeye çalışıyor. Bu denli köşeye sıkıştırılmış olan insan gösterme dürtüsü ile kendini göstermeye çalışıyor. Selfi görüntülerinin arka planında insanın beynine gömdüğü tüm olumsuzluklara rağmen kendini güzel görüntülerin yanına koyarak tatmin etme içgüdüsü var. Ey insanlık nereye gittiğinizin Farkında mısınız? Gerçekten Çıldırıyorsunuz. Gösterme merakını yenersen görmeye başlayacaksın. Yeter artık görmeye başla. Görmeye başlayınca farkına varacaksın ki İnsan beynine resmen tecavüz ediliyor.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Taner SARGIN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |