Artık Survivor izlemeyeceğim. Sebebi de Cumali'ye yapılan saygısızlık ve haksızlıktır. İnsan, gariban olursa demek ki çevresinde de kimse olmuyormuş. İnsan, yoksul olursa demek ki kimseden destek alamıyormuş. İnsan, halkın içinden gelmişse demek ki hiç değer görmüyormuş. Hele de insan, Iğdır gibi en uzak, en ücra köşeden gelip bu yarışmaya katılıyorsa tamamen ötekileştiriliyor, yalnız bırakılıyormuş...
Neymiş, Cumali oyunlarda pek başarılı olamıyormuş. Neymiş Cumali, arada bir oyun kazanıyormuş... Peki, Turabi gibi 2 kez şampiyon olan birinden oyunlar alırken, Adem Kılıççı gibi çok iyi bir sporcudan oyunlar alırken, Kaptan Lakaplı Ümit Karan'dan oyunlar alırken neden seviniyor ve bu eleştirileri yapmayıp susuyordunuz? Neredeyse çıktığı 2 oyundan birini alan Cumali, hem de güçlü oyunculardan oyun alan Cumali, zayıf mı oluyor? Zayıf olan biri hiç bir oyun alabilir mi? Bence alamaz. Buna rağmen nasıl oluyor da Cumali'nin karşı takıma verilmesini öneriyorsunuz? Bu kadar onur kırıcı, bu kadar hakaret içeren, bu kadar insanı küçük düşüren, bu kadar insanı öteleyen bir öneri olamaz. Geçmiş yıllarda yarışan yarışmacılardan daha mı kötü idi Cumali? Yılmaz Morgül'den daha mı kötü idi? Tarık Mengüç adlı şarkıcıdan daha mı kötü? Hadi onları bırakın, gönüllülere geldiğinden beri oyun alamayan Murat'tan daha mı kötü? Bunları da bir kenara bıraktık. Cumali'nin oynamadığı bir çok oyunlar kaybedildi. Onların suçu da mı Cumali'ye yükleniyor? Bu kadar da olamaz. Bir insanın şerefi ve gururu ile bu kadar oynanamaz. Çuvaldızı biraz da kendinize batırın. Buna karar verecek olan siz değil, halktır. En az 4 defa Cumali'yi potaya soktunuz. Gönderebildiniz mi? Hayır. Çünkü Cumali halkın onayını almıştır. Halkın sevgisini kazanmıştır. Cumali, bu yarışmada, doğruluğun, dürüstlüğün, temizliğin, adaletin, azmin, mücadelenin sembolü olmuştur. şahsen ben Cumali'yi seviyor ve taktir ediyorum. Her oyunda Cumali'yi büyük bir heyecanla izliyorum. Bana keyif veriyor. O nedenle Cumali'nin onuruyla oynanmasını büyük bir üzüntüyle karşılıyorum. Bunu yaratanları da kınıyorum. Sayın Acun ılıcalı'nın adaletli olacağına, ve bu ahlaksızlığa pirim vermeyeceğine inanıyorum. Soruyorum size, Cumali, ünlü biri olaydı, aynı çirkin davranışı yapabilecek miydiniz? Cumali Iğdır'dan değil de istanbul gibi büyük bir şehirden gelseydi aynı şekilde davranabilecek miydiniz? Cumali, bir inşaat işçisi değil de zengin bir vatandaş olsaydı aynı şekilde davranabilecek miydiniz? Kesinlikle hayır... O zaman Cumaliye yaranmak için neler yapacağınızı görür gibiyim... Bu davranış gönüllü yarışmacılara yakışmadı... Hakan'ın bu olay karşısında sessiz kalmasını da yadırgadım. İsterdim ki Hakan, bu haksızlık karşısında susmasın, hepsine rest çeksindi. Ama o da susarak bu ayıba ortak oldu. Hem de "Cumali giderse burasını yakarım" diyen Hakan'a bu sessizlik hiç yakışmadı. Çok yazık. Susmak da bir yerde suçu kabul etmek demektir. Olmadı. Hem de hiç olmadı. Tek umudum Acun Ilıcalı'nın bu ayıba "Hayır" diyerek son noktayı koyması. Adalet her yerde tecelli etmelidir..