Pek çok doktorun yardımı ile ölüyorum. -Büyük İskender |
|
||||||||||
|
(8 Mart Kadınlar Gününe) Şöyle diyordu Buğday filizi; Kim sevişirdi geceler boyu;Acıları olmasa? Sarışın Eylül…/Çımoşa.. Ayşeyim ben,Fatıma… Ben doğurdum dünyayı..Nasılım? Şöyle diyordu Vahşi Bilge; Kim yazardı sayfalarca şiir;Sustukları olmasa? Yeşil Nehir…/Gewre… Tomrisim ben,Asena… Ben buldum ateşte kaynayanı…Nasılım? Şöyle diyordu Çirkin Erkek; Gözlerin cimriliğim benim,affet Kırmızı tren…/Hemra… Asiyeyim ben,Semira… Ben buldum gecelerin masallarını…Nasılım? Şöyle diyordu Zeytin tanesi; Süvarisini arayan saltanat tahtı Sonrası Cumartesi…/Zerda… Zelihayım ben,Gülfiraz… Ben buldum besi bereketi…Nasılım? Şöyle diyordu Sonsuz Umut; Şiirler sahipsiz suçluluğumdur benim… Yeşil küllerde rüya bir Nisa…/Kevnar… Nave Mın Jin,Nave mın Cenek,Nave mın Kadın… Öldükçe, öldürüldükçe çoğalan… Ben buldum tohumu, ben sundum tarlayı…Nasılım? Ah birde Barışta, kardeşlikde, eşitlikde görsen beni Açlık olmasa,Haksızlık olmasa,Zulüm olmasa,Savaş olmasa….! Servet ALKAN 08.03.2022/Malatya
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Servet Alkan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |