Öyle yaþamalýsýn ki ölünce mezarcý bile üzülsün. -Mark Twain |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Canýmýn canýsýn, canýmda cansýn, yetmez' mi çektiðim, kurban olduðum Tamam, yüreðin taþ, bak gözümde yaþ, bu nasýl dert böyle, senin sevdan ilaç Çöl'ler su'ya muhtaç, ben sana muhtaç, merhametin yok' mu kurban olduðum Ben adýný anarým, sen duam oldun, aramazdým seni, ben nasýl buldum Gönlüm feryat etti, demek sen duydun. Derdime derman ol, kurban olduðum Demek, sen Leyla'sýn, Mecnun' un benim, demek sen efendi, ben de kölenim Gözlerin zincirim, aþk' ýn kelepçem, demek esirinim ben, kurban olduðum Gönlün zindaným mý, cezam idam' mý, nedir suçum sevmek' mi, yoksa sevdamý Arþa çýkar sesim duy feryadýmý, kalbim dil' e geldi. Kurban olduðum Çok þeymi söyledim çýkmadý sesin, ben, Melek sandým, bilmem, sen nesin Sen' de. benim gibi sev, kýsýlsýn nefesin, Bülbül Gül' e geldi, kurban olduðum ORHAN BANÝ-ÝSTANBUL-29.05.2022
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Orhan Bani, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |