Dünya hayal gücünün tuvalinden baþka birþey deðildir. -Henri David Thoreau |
|
||||||||||
|
Evet bunu yazmalýydým… Yýllar önce Bir kahvehanede Çocukça aðladýðým o günü… ‘’Sýra, sýra daðlar gibi yollarýma dizildin Selvi boyun ile hep karþýmda süzüldün be zalim, süzüldün Kara kader misin þu alnýma yazýldýn? Beni hasretinle aðlattýn gel, gel, gel yeter, gel yeter Beni yokluðunla söylettin gel, gel, gel yeter, gel yeter’’ diyordu Ferdi Baba… Avazý çýktýðý kadar, Ýsyan edercesine Delicesine… Babama… dediði için miydi? Haksýzlýðý anlattýðý içinmiydi? Sahipsizliðin ince sessizliðimiydi? ‘’Sýcakta ayrana, soðukta yoðurda hasret kalasýn’’ dediðimiydi? Bilmiyorum,bildiðim kahvehanede dakikalarca aðladýðýmdýr…! Aradan otuz beþ yýl geçti Bugün yine nahletlik üzerimde Çekilmezim,kýrgýným,kýzgýným Öyle bir andý iþte… Yine eskilerden, çok eskilerden… birþeyler dinlemek istedim Zehirli çiçek, Zehirli Çiçeði dinlemek istedim… ‘’Sen de çek sen de çek sen de çek Ýstemem istemem ben süründüm Ýstemem ben süründüm Garip anam garip anam dertli anam garip anam Sen de sürün çile çek Bülbül oldum bir goncaya baðlandým Of of gonca açtý gonca açtý Hayatýmda bir zehirli çiçek Gonca açtý Hayatýmda bir zehirli çiçek…’’diyordu Ferdi Baba… Kahretsin… Avazý çýktýðý kadar, Ölürcesine Delicesine… Yine aðladýðýmý gördüm Elimde olmadan… Babamý hatýrlattýðý içinmiydi? Haksýzlýðý anlattýðý içinmiydi? Anlaþýlmamanýn hafifliðimiydi? ‘’Yaman Gün görmeyesin,Hayýrlý haber alasýn’’ dediðimiydi? Bilmiyorum,bildiðim masamda dakikalarca aðladýðýmdýr..! Servet ALKAN 10.05.2023/Malatya
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Servet Alkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |