"Gülün dikene katlanması onu güzel kokulu yaptı." -Mevlana |
|
||||||||||
|
Evet bunu yazmalıydım… Yıllar önce Bir kahvehanede Çocukça ağladığım o günü… ‘’Sıra, sıra dağlar gibi yollarıma dizildin Selvi boyun ile hep karşımda süzüldün be zalim, süzüldün Kara kader misin şu alnıma yazıldın? Beni hasretinle ağlattın gel, gel, gel yeter, gel yeter Beni yokluğunla söylettin gel, gel, gel yeter, gel yeter’’ diyordu Ferdi Baba… Avazı çıktığı kadar, İsyan edercesine Delicesine… Babama… dediği için miydi? Haksızlığı anlattığı içinmiydi? Sahipsizliğin ince sessizliğimiydi? ‘’Sıcakta ayrana, soğukta yoğurda hasret kalasın’’ dediğimiydi? Bilmiyorum,bildiğim kahvehanede dakikalarca ağladığımdır…! Aradan otuz beş yıl geçti Bugün yine nahletlik üzerimde Çekilmezim,kırgınım,kızgınım Öyle bir andı işte… Yine eskilerden, çok eskilerden… birşeyler dinlemek istedim Zehirli çiçek, Zehirli Çiçeği dinlemek istedim… ‘’Sen de çek sen de çek sen de çek İstemem istemem ben süründüm İstemem ben süründüm Garip anam garip anam dertli anam garip anam Sen de sürün çile çek Bülbül oldum bir goncaya bağlandım Of of gonca açtı gonca açtı Hayatımda bir zehirli çiçek Gonca açtı Hayatımda bir zehirli çiçek…’’diyordu Ferdi Baba… Kahretsin… Avazı çıktığı kadar, Ölürcesine Delicesine… Yine ağladığımı gördüm Elimde olmadan… Babamı hatırlattığı içinmiydi? Haksızlığı anlattığı içinmiydi? Anlaşılmamanın hafifliğimiydi? ‘’Yaman Gün görmeyesin,Hayırlı haber alasın’’ dediğimiydi? Bilmiyorum,bildiğim masamda dakikalarca ağladığımdır..! Servet ALKAN 10.05.2023/Malatya
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Servet Alkan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |