..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açığı dolduruyor. -Moses Hadas
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Din > İnci Çiçekoğlu

18 Temmuz 2003
Yazık Çocuklara!  
İnci Çiçekoğlu
Okuyun.. Okuyun ve görün gelecek için umut bağladığınız gençleriniz ne halde! Daha ilkokul çağında ve ölümü beklemekteler. Gelecek elçilerinin umudu kalmamış, biz neyi beklemekteyiz?

:BEHJ:
Uzun zamandır mailime son zamanlarda sınırı aşmış dini yönelimlerle ilgili yazılar geliyor. Az önce bunlardan birini okudum ve inanın sözcüklerimi seçemiyorum bile. Sakinleşmeyi beklemdim çünkü şaşkınlık ve hüzün ancak sıcağı sıcağına anlatılabilir!
Hemen yazıyı size aktarıyorum:
" ÇOCUKLARIN ÜRKÜTEN MEKTUPLARI... ANADOLU GENÇLİK DERGİSİ (AGD) TARAFINDAN DÜZENLENEN ''PEYGAMBER EFENDİMİZE MEKTUP'' ADLI YARIŞMADA FİNALE KALAN VE ARALARINDA TÜRBANLI İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİN DE BULUNDUĞU 15 ÇOCUĞA ÖDÜLLERİ VERİLDİ. ÖĞRENCİLER, MEKTUPLARINDA, ''PEYGAMBERE HEMEN KAVUŞMAK İÇİN HEMEN ÖLMEK İSTEDİKLERİNİ, ÖLÜMÜ BEKLEDİKLERİNİ'' YAZDILAR.

Kadırga'daki Eminönü Belediyesi Kültür Merkezi'nde önceki akşam düzenlenen geceye katılanlar harem selamlık oturdu. Ödül töreni Kuranı Kerim okunmasıyla başladı, İstiklal Marşı da okunmadı.
Dereceye giren öğrencilerin mektuplarından bazı bölümler şöyle:
* Birinci olan İbrahim Hakkı Konyalı İlköğretim Okulu'ndan H.H.B.: "AGD'nin kursunda öyle iyi ablalar var ki... Senin hakkında çok şey öğrettiler. Onlar için üzüldüğüm tek şey başörtülü oldukları için okula gidememeleri. Kötü insanlar onlara acımıyor."
* İkinci olan Özel Bağcılar Birikim İlköğretim Okulu'ndan M.S.: "Sevgili Peygamberim. Hemen ölmek sana kavuşmak seni öpmek istiyorum."
* Üçüncü olanÖzel Marmara 2000 Koleji'nden A.S.B.: "Gül nefesini koklayabilmek için ölümü bekler olduk. " "
Bu kadarı da fazla! Bunlar daha ilkokul çocukları! Din,din değil intihar propogandası! Yahu nerede,hangi kitapta duyulmuş peygambere kavuşmak için ölmek istendiği? Daha ağızları süt kokan çocukların ölümden bahsetmesi normal midir? Bizim dinimiz değil midir intiharı yasaklayan?
Bir din böyle suistimal edilemez! Hiç bir din ilerlemeyi, ilmi, düşünmeyi geriletmemelidir.İnançlı olmak demek, matematiği, felsefeyi, fiziği bir köşeye atıp kaderi beklemek demek değildir. Yapmayın.. Yazıktır çocuklarımıza, yazıktır vatanımıza..
Şimdi siyasi yazı olarak görüp belki yüzünüzü buruşturarak okuyacaksınız. Eğer yazının sonuna geldiğinizde hâla böyle düşünüyorsanız unutun sözlerimi.Çocukların, daha ölümün sözlük anlamı dışında anlamını çözemedikleri bir yaşta yazdıklarına karşı çıkmam siyasi çağrış değildir.Ben sadece.. Ölümün oyuncak, dinin oyun diye öğretildiği çocuklarımıza üzülüyorum. Hepsi bu!

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Yürekler acısı!
Gönderen: Kâmuran Esen / Mudurnu
14 Eylül 2003
Merhaba Sevgili İnci; Yazını daha önce okumuştum.O zaman kısa da olsa yorum yazamamıştım.İkinci kez okuyunca, yazmak istedim...........Çok önemli bir konuya değinmişsin.Çocuklarımız bir teslimiyet içine sokulmak, onlardan, dünyadan el-etek çekmeleri isteniyor.Allah, yalnızca öbür dünyayı düşünerek yaşamak için bizi yaratmış olamaz..........Hani T.Fikret demişti ya; "Vatan için ölmek de var, fakat borcun yaşamaktır." diye.......İşte aynen öyle........Yaşadığımız müddetçe; kendimiz için, insanlık için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.Öyle yalnızca Allah'ı, Peygamberi düşünerek yaşamak, onlara kavuşmak için bir an önce ölmek istemek, kimsenin harcı olmamalı.Din eğitimi adı altında çocuklarımızı böyle karamsar, böyle teslimiyetçi yetiştirmek isteyen zihniyeti kınıyorum........Duyarlılığın için teşekkürler İnci.........Sevgiler.........Kâmuran Esen

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Cennetin Ötesinde [Şiir]
Bir Rüya Ömür Boyu Sürer mi? [Öykü]
Ben Bir Pinokyoyum [Öykü]
Söz Etmeye Kıyamıyorum [Öykü]
Nerde Kaybolmuşum [Öykü]
Yıldızın Hikayesi [Deneme]
"Sen"in Sözlük Anlamı [Deneme]
Soyut Tablonun Renkleri [Deneme]
Ayçiçek Tarlası [Deneme]
Küçüktük [Deneme]

İnci Çiçekoğlu kimdir?

tek bir tarif vermek mümkün mü?

Etkilendiği Yazarlar:
Balzac Paulo Coelho

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © İnci Çiçekoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.