"Hayranlığı o dereceye vardı ki; yere düştü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun) |
|
||||||||||
|
Ah, biraz olsun ısıtabilseydim ellerini. Ellerim üşüyene, ayaklarım uyuşana kadar otururdum. Sonra yine sessiz, geldiğim gibi yalnız, evime dönerdim. Eve gelince bir süre karanlıkta oturup pencereden dışarıya bakar ve orada olmayan çitlembik ağacını düşlerdim. Senin yaptığın gibi. Ama senin o çitlembik ağacında ne gördüğünü hiç göremezdim. Bütün hafta evde, işte, sokakta aklımdan hiç çıkmazdın. Sonra yine Pazar günü gelir, saat ikiye kadar heyecanla sana geleceğim anı beklerdi. Öylesine alışmıştım ki bu düzene. Sen de beni bekler miydin, özler miydin acaba. Bazen bir hafta gelmesem, fark eder miydin diye düşünüyorum. Geçen Pazar çok hastalanmıştım, neredeyse gelemiyordum. Ama yine de dayanamayıp gelmiştim. Ziyaretlerimin senin için bir anlamı var mıydı, yok muydu umurumda değildi. Benim için bir anlamı vardı. Yaşamımın neredeyse tek amacıydı. Yalnızca Pazar günleri saat ikide sana gelmek ve ellerini tutmak için yaşıyordum. Bir de , bir gün ellerini ısıtabilme umudum vardı. Bilemezdim, hep daha çok zamanımız var sanıyordum. Şimdi boş koltuğunda oturuyor ve senin gözlerinle çitlembik ağacına bakıyorum. Orada ne gördüğünü yine bilemiyorum. Yalnızca bir tek düşünce var aklımda. Ne dersin, bir gün ısıtabilir miyim ellerimi.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Uçiskazdika, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |